23. 2. 2014 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Chodov při výběru soupeře překvapil, ukázal na Pantery!

 



Výběr soupeřů pro čtvrtfinále play off extraligy přinesl jedno velké překvapení. Postaral se o něj Chodov, když Otrokovice vyfoukl Vítkovicím. Ty se tak nedočkaly vysněných Panterů ani tentokrát a čeká je opět bitva s Brnem.

První jako vítěz základní části volil Tatran. Střešovicím se rozhodně nechtělo cestovat, a tak zvolily pražskou Spartu. „Chtěli jsme tohoto soupeře i proto, že si budeme moci vyzkoušet halu na Podvinném mlýnu, kde bychom pak hráli následně v případě postupu i semifinále,“ vysvětlil důvod volby trenér Tatranu Jiří Jakoubek.

Tomáš Janeček, trenér Billy Boy Mladá Boleslav

Tomáš Janeček, trenér Billy Boy Mladá Boleslav

Pak přišel čas Mladé Boleslavi. Ani zde se nestalo žádné překvapení. Billy Boys zvolili úsporný režim a za svého soupeře vybrali z trojice Brno, Bohemians, Otrokovice toho nejbližšího. „Chtěli jsme Spartu, nebo Bohemians a v podstatě nám to bylo jedno. Všechny týmy z pozic na 5. – 8. místě jsou na podobné úrovni,“ mínil trenér Mladé Boleslavi Tomáš Janeček.

Chodov možná měl logicky zvolit Brno. I proto, že za Buldoky je to blíž než do Otrokovic a možná také proto, že utkání mohou přilákat spoustu diváků. Hala ve Vodově ulici by praskala ve švech, vždyť by se do prostředí, kde začínali, vrátili Michal Kotlas i Tom Ondrušek. Volba týmu z pražského Jižního Města ale dopadla jinak.

Martin Pražan a Jan Jastřembský

Martin Pražan a Jan Jastřembský

Chodov ukázal na Pantery z Otrokovic! „Víceméně to byla jednoznačná volba trenérů i týmu. S Otrokovicemi se nám dlouhodobě poměrně daří, navíc nepojedeme do neznáma, jelikož jsme si tamní podmínky vyzkoušeli už před 2 lety,“ vysvětlil trenér David Podhráský.

Poslední dvojici tvoří Vítkovice s Brnem. Oba rivalové na sebe zbyli. Představy byly možná nejdřív jiné, Vítkovice proklamovaly v předposledním kole, že by rády hrály s Otrokovicemi. „Jestli Brno, nebo Otrokovice, to bylo jedno. Já sám jsem možná chtěl Pantery, protože hrají na 2 lajny a v play off by se určitě projevila fyzická náročnost. Ale kluci v kabině se víc shodovali na Brnu. Ale stejně jsme to nemohli ovlivnit,“ podotkl vítkovický trenér Michal Deus.

Brno bitvy s Vítkovicemi v play off moc dobře zná. Ve čtvrtfinále se s nimi potkává skoro každou sezonu a nikdy to nedopadlo úspěchem. Pokud fanoušci týmu z Dubiny chtěli souboj s Otrokovicemi a návrat Daniela Folty nebo Marka Matejčíka, budou zklamaní. Vítkovice prohrály právo volby v posledním kole v Mladé Boleslavi.

Zajímavě vyhlížejí souboje play down. Pardubice budou chtít jako 9. nejlepší tým extraligy utnout záchranu už v 1. kole. Nastoupí proti Kladnu, které je ale v sezoně 2x porazilo! Ani Ostrava nemá nic jisté. Liberec ukázal FBC v posledním vzájemném utkání odhodlání a vyhrál 6:5. Navíc má se záchranářskými pracemi velké zkušenosti, z play down nikdy nesestoupil…

Čtvrtfinálové dvojice:
Tatran Omlux Střešovice – Sparta Praha

Zápasy v základní části: 9:8 a 7:1

BILLY BOY Mladá Boleslav – FBŠ Bohemians
Zápasy v základní části: 6:1 a 5:4

Pedro Pérez Chodov – Panthers Otrokovice
Zápasy v základní části: 11:3 a 8:6

1. SC WOOW Vítkovice – itelligence Bulldogs Brno
Zápasy v základní části: 6:3 a 5:3

Dvojice pro play down:
Sokol Pardubice – FBC Kladno

Zápasy v základní části: 4:5p, 4:6

FBC Ostrava – FBC Liberec
Zápasy v základní části: 7:2 a 5:6


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*