11. 3. 2014 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Curney poslal Boleslav do semifinále! Vítkovice nad Brnem poprvé vedou

 



Druhým semifinalistou letošního play off extraligy je po dnešku Billy Boy Mladá Boleslav. Čtvrté vítězství nad Bohemians zařídil pro favorita Jiří Curney, který v utkání, které skončilo 12:6, skóroval celkem 4x! Vítkovice pak poprvé ve čtvrtfinálové sérii proti Brnu vedou. Po vítězství 6:2 nad Buldoky v ní otočili stav na 3:2.

I když výsledek 5. vzájemného duelu mezi Mladou Boleslaví a Bohemians naznačuje jasný zápas, jednoduché to domácí neměli. Brzy sice vedli 2:0 a 3:1, ale „klokani“, kteří do branky nasadili překvapivě Lukáše Mücka místo Davida Rytycha, vždy dokázali stáhnout stav na rozdíl jednoho gólu.

Hosté dokonce přežili kruté chvíle na konci 2. třetiny, kdy se bránili hned 3 oslabením – z toho 2 byla nařízená za nesportovní chování. Trenér Michal Jedlička pak inkasoval i 10minutový trest. Do poslední třetiny se přesto šlo za těsného stavu 5:4 pro bílomodré.

Narozdíl od emocemi zmítaných „klokanů“ zůstal ledově klidný Jiří Curney. Letní posila Středočechů dala v rozmezí 4 minut čistý hattrick a celkově započítala svůj 4. gól v zápase. Curneyho 3. a 4. ránu dělilo pouhých 7 sekund!

To byla pro Bohemians rána do vazu. Domácí celek pak už jen v poklidu zápas dohrál a před domácím publikem oslavil postup.

5. ČTVRTFINÁLE
MLADÁ BOLESLAV – BOHEMIANS 12:6
Konečný stav série: 4:1

Na Dubinu přišlo v úterý večer jen 250 diváků a 5. zápas série s Brnem dlouho vypadal nudně. Možná i vinou důležitosti duelu se ani jeden z týmů nepouštěl do odvážnějších akcí. Na první gól se čekalo až do 2. třetiny a dali jej Buldoci.

Vítkovice vedou v sérii nad Brnem 3:2

Vítkovice vedou v sérii nad Brnem 3:2

Na Ondráčkovu trefu ale domácí rychle dokázali odpovědět a po Hájkově gólu šli do vedení 2:1. Pak přišla zřejmě klíčová chvíle zápasu. Šanci na vyrovnání měl Jakůbek, ale Souček, který při jeho nájezdu zaklekl do brány, byl úspěšný a udržel domácím vedení.

[youtube]http://youtu.be/SQIDipo_hng[/youtube]

Vítkovice pojistily náskok v posledním dějství po důrazné Hubálkově dorážce a pak už jen hlídali skóre. Poslední 2 trefy daly do prázdné branky. Úřadující mistr vede 3:2 na zápasy a postup do semifinále může stvrdit už ve čtvrtek v Brně.

5. ČTVRTFINÁLE:
VÍTKOVICE – BRNO 6:2
Stav série:
3:2


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*