3. 4. 2014 Superliga (4) KOMENTÁŘŮ

Soupeřem Tatranu budou Vítkovice! Blázinec Na Dubině přinesl postup domácím

 



Mužská extraliga zná po dnešku oba účastníky Superfinále. Vítkovice využily hned první mečbol, Mladou Boleslav porazily v bláznivém zápase 10:6, celkově zvítězily v sérii 4:2 na zápasy a mohou slavit postup. V zápase o mistrovský pohár se obhájci titulu postaví střešovickému Tatranu.

Skóre veledůležitého zápasu otevřel už ve 4. minutě střelou z otočky Řezanina. Rychlý gól jednoznačně prospěl atraktivitě hry, k vidění byl pohledný florbal se šancemi na obou stranách. V 1. třetině se ale ujala už jen rána hrdiny minulého duelu Koňaříka a Vítkovice tak šly na přestávku s dvougólovým náskokem.

Ten po 4 minutách druhého dějství navýšil Lukáš Hrubý a další zásah do Bauerovi sítě obstaral chvilku na to jeho jmenovec Hájek. Boleslavští se dostali poprvé ke slovu až v polovině zápasu, když se trefil obránce Kadlec. Napodobit ho mohli vzápětí i další spoluhráči, jenže Tadeáš Chroust, Křenek ani Pluhař své šance neproměnili.

Zato v posledních 3 minutách 2. části se s góly roztrhl pytel – padlo jich hned 5! Do boleslavské branky dostal míček nejprve Hrubý (jemuž ke gólu nechtěně pomohl Jiří Bouška) a po něm Bräuer, který vyhnal z branky Lukáše Bauera, jehož místo zaujal Jakub Výtisk. Mladý gólman neměl vstup do utkání jednoduchý, ani ne po minutě ho v přesilovce překonal Veltšmíd.

Až to probudilo Středočechy z letargie. Jejich prapor pozvedl nejprve kapitán Novotný a poté kanonýr Curney. „Celou dobu jsme to měli ve svých rukách, ale pak jsme si to trošičku zkomplikovali,“ přiznal po zápase vítkovický Matěj Koňařík.

Ve 3. třetině přestřelka pokračovala. Po další trefě Curneyho snížil na rozdíl 2 gólů Křenek a Boleslav se nadechovala k obratu. Přibrzdilo ji však sporné vyloučení Gwuźdźe. Na tom se v první chvíli neshodli ani oba rozhodčí, což ovšem nevadilo Hrubému, který svým 2. gólem a 5. bodem v utkání zvýšil na 8:5. Definitivně vrátil klid na vítkovické hole chvilku na to Šebesta.

Smutnou gólovou tečku za jinak vydařenou boleslavskou sezonou obstaral při powerplay Gwuźdź. Další gól BILLY BOYs už nepřišel, razítko na postup družiny rytíře Vítka naopak přidal její nejmladší člen Bräuer a v Ostravě se mohlo začít slavit.

Ani ve třetím Superfinále v pražské O2 aréně nebude vítkovický tým chybět. „Neřekl bych, že by Boleslav dneska hrála hůř než my. Ale tým ukázal neskutečný charakter,“ potěšilo Koňaříka. Po složité sezoně pro něj Superfinále bude sladkou odměnou. „Těším se strašně moc. Příběh, který tu v letošní sezoně píšeme, ještě nekončí,“ říká směle bývalý lídr Otrokovic.

1. SC WOOW VÍTKOVICE – BILLY BOY MLADÁ BOLESLAV 10:6
Konečný stav série: 4:2.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • fousek napsal:

    sebevědomí je ve sportu nutná věc, ale zase se potvrdilo, že v případě, kdy není podloženo sportovní formou, působíte legračně. v tomto duelu se ukázala sebevědomá vystoupení trenéra Deuse na místě na rozdíl od jeho protějšku, který vlastně do poslední chvíle nic nepochopil. výsledek 4:2 v sérii, kdy navíc vítězný celek prohrával zpočátku 0:2 hovoří jasnou řečí o tom, které mužstvo hrálo lepší florbal. Boleslav, která byla určitě favoritem, se musí nad sebou hodně zamyslet, zvláště pokud vezmeme v potaz ještě jeden fakt – vítkovice se vlastně do finále tak trochu protrápily, ukázaly však morálku a charakter a především proto si superfinále zaslouží na rozdíl od soupeře

Napsat komentář

*