26. 4. 2014 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

OSTRAVA PŘEŽILA! Třetí výhru jí v prodloužení vystřelil Lipový

 



Ostrava to nakonec zvládla! Ve 4. utkání baráže zvítězila nad Hattrickem Brno 9:8 po prodloužení a může slavit záchranu v nejvyšší soutěži. Ostravané zažili hrůzostrašnou sezonu, která pro ně však nakonec končí happyendem. Naopak Hattrick už podruhé v baráži neuspěl a i v příštím ročníku setrvá v 1. lize.

Skácel a spol. se o minulém víkendu vyhrabali z bídy. Otočili sérii s brněnským Hattrickem ve svůj prospěch a do dnešního zápasu vstupovali s vidinou záchrany v extralize. Rozhodnout navíc mohli na domácí půdě.

Tato psychická výhoda však dlouho nebyla znát. Brno zaskočilo favorita famózním vstupem do utkání. Skóre otevřel Dominik Eichner a na 2:0 pro hosty zvýšil v 5. minutě Jan Kolajta. Ostrava však dokázala na inkasované branky zareagovat a po úvodní třetině se nakonec oba soupeři rozcházeli smírně.

Přestřelka v prostřední periodě na chvíli ustala a diváci viděli ve 2. části jen 2 branky. Poprvé poslal do vedení domácí Petr Trulík, za Brno však o několik vteřin později odpověděl Filip Hrabal.

Vůbec největší gólová smršť se spustila v závěrečné třetině. Hattrick v 53. minutě odskočil na rozdíl 2 gólů. Ještě 5 minut před koncem svítilo na časomíře skóre 8:6 pro hosty, ale pak Ostrava zabrala.

Nejprve překonal Kotulu od mantinelu mladík Daniel Šešulka a stejný hráč 2 minuty a 1 vteřinu před koncem základní hrací doby zajistil vyrovnání. Utkání tak muselo do prodloužení.

V něm po 123 vteřinách rozhodl Marek Lipový a na domácí straně strhl velkou lavinu euforie. Ostrava udržela extraligovou příslušnost i pro příští sezonu.

FBC ČPP Software Ostrava – FBŠ Hattrick Brno 9:8 (3:3, 1:1, 4:4)
Branky a nahrávky:
6. Skácel, 19. Krzyžanek (Skácel), 20. Skácel (Kašpar), 36. Trulík (Švajný), 42. Vítovec (Šešulka), 43. Vítovec (Švajný), 56. Šešulka (Trulík), 58. Šešulka (Robenek), 63. Lipový (Krzyžanek) – 2. Eichner (Habr), 5. Kolajta (Felkl), 10. Hauser (Hrabal), 37. Hrabal (Houbal), 41. Eichner (Habr), 46. Houšť (Hrabal), 47. Felkl (Hrabal), 53. Hrabal (Houbal). Rozhodčí: Mikula, Sojka. Bez vyloučení. Diváci: 138. Konečný stav série: 3:1.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*