31. 10. 2013 Reprezentace - Junioři (0) KOMENTÁŘŮ

Juniorům bude na EFT ve Švýcarsku velet Luděk Beneš, dosavadní hlavní trenér Kysel byl odstaven

 



Problém v komunikaci. Tak zní oficiální vysvětlení ojedinělého tahu reprezentační komise České florbalové unie, která pár dní před odjezdem juniorské reprezentace na švýcarský turnaj EFT do Schaffhausenu zbavila jejího hlavního kouče Jiřího Kysela práva vést tým a pověřila jím na tuto akci dosavadního asistenta Luďka Beneše.

Šéftrenér českých reprezentací a člen reprezentační komise Zdeněk Skružný si stěžuje na podobný problém, který údajně vyvstal u mužského národního týmu před loňským světovým šampionátem a vyvrcholil ostudným 7. místem: hlavní kouč odmítá s komisí spolupracovat. „Jirka Kysel se nám v průběhu posledního měsíce z takřka neznámých důvodů úplně odmlčel, přestal organizovat, neodpovídal na jakoukoliv komunikaci,“ tvrdí Skružný.

A dodává, že tím pádem byl příslušný úsek unie minulý týden tuto situaci nucen řešit. „Komise reprezentace se proto rozhodla na EFT pověřit vedením týmu Luďka Beneše. Jirka Kysel s týmem neodjede a další kroky budeme řešit po návratu z turnaje na dalším jednání komise reprezentace. V tuhle chvíli nedokážeme říct, jakým způsobem,“ říká Skružný.

Samotný Kysel, jenž u týmu pokračuje po minulém cyklu, v němž spolupracoval s mladoboleslavským Tomášem Janečkem, se ke kauze obšírněji vyjádřit nehodlá, nerad by prý ještě víc ovlivnil přípravu týmu na víkendový turnaj. „Klukům na něm držím palce. Nikdy jsem na nikoho neházel špínu. Řeknu k tomu jen tolik, že mě to poškozuje, některé věci rozhodně nejsou pravda,“ brání se. Které věci to jsou konkrétně, ovšem uvést nechce.

Pozorovatelé tvrdí, že se podobný vývoj dal očekávat, vlastně jen vygradoval spor 2 trenérů o řízení týmu. Zelenou od unie dostal Beneš… Další z členů reprezentační komise Tomáš Frank na stránkách unie podotýká, že Kyselův údajný přístup začíná „výrazně ohrožovat chod celého realizačního týmu.“

I on mluví o stejných příčinách vyvstalého problému jako Skružný. „Především neřízení realizačního týmu ze strany hlavního trenéra, nereagování na komunikaci od ostatních členů a na poslední schůzce s vedením reprezentačního úseku ČFbU také absence jakéhokoliv návrhu řešení, jak v těchto podmínkách zvládnout nadcházející turnaj EFT,“ uvedl Frank.

Junioři tak nový reprezentační cyklus začnou v poněkud napjaté atmosféře…

Nominace juniorů na EFT:
Brankáři: Fibiger (Tatran), Mazánek (Bulldogs Brno), V. Zavadil (Sparta).
Obránci: Beneš, Němeček, Vašíček (všichni Tatran), Höffer, Tůma (oba Bohemians), Lysoň (Bulldogs Brno), Pešat (Vítkovice), Vítovec (FBC Ostrava).
Útočníci: Kieler, Kordoš, Mandík, Šimek (všichni Bohemians), Kašovský, Křiva, Šelmeci (všichni FBC Ostrava), Vaculčiak, J. Zavadil (oba Tatran), Bouška (Gullivers Brno), Kostolány (Vítkovice), Uher (Chodov).

Program turnaje:
Pátek:
11.00     ČESKO „19“ – Švédsko „19“
14.00     Švýcarsko „19“ – Finsko „19“

Sobota:
11.00     ČESKO „19“ – Finsko „19“, Švýcarsko „19“ – Švédsko „19“

Neděle:
11.00     Švédsko „19“ – Finsko „19“
14.00     ČESKO „19“ – Švýcarsko „19“


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*