6. 6. 2011 Reprezentace (0) KOMENTÁŘŮ

Systém kvalifikace MS 2012

 



Mezinárodní florbalová federace zveřejnila dnes na svých stránkách seznam a rozlosování kvalifikačních skupin pro mužské MS 2012 ve Švýcarsku. Pětici týmu, které si zajistily účast už umístěním na posledním šampionátu, doplní 11 kvalifikantů. Poprvé do hry vstupují zástupci 5 kontinentů, když Jižní Ameriku reprezentuje kvalifikační nováček z Brazílie.
Dvě místa získají kvalifikanti z Ameriky (USA, Kanada nebo Brazílie), dvě připadnou nejlepším celkům z asijsko-oceánské skupiny (Japonsko, Singapur, Austrálie a Korea) a zbývajících 7 si rozdělí evropské celky.

Ty se utkají ve třech kvalifikačních skupinách hraných v Německu (domácí + Norsko, Dánsko, Španělsko, Belgie a Francie), Slovinsku (domácí + Estonsko, Itálie, Slovensko, Nizozemsko a Srbsko) a Polsku (domácí + Rusko, Maďarsko, Velká Británie a Rakousko). Účast na závěrečném turnaji si zajistí první dva celky z každé skupiny a nejlepší z týmů na třetím místě.

Jistými účastníky mistrovství, jež se bude konat v prosinci 2012 v Bernu a Curychu, jsou výběry Finska, Švédska, České republiky, Švýcarska a Lotyšska.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • aga napsal:

    nie su to nahodou 2 timy amerika, 2 azia, 7 europa? + s 5 istymi to dava dokopy 16 (4 skup. po 4 timy)… aspon tak to je na ofic. webe iff napisane… 🙂

Napsat komentář

*