Zlaté zásnuby Filipa Machálka a jeho Ivety
17. 8. 2014 Czech Open (2) KOMENTÁŘŮ

Vezmeš si mě? ANO! Czech Open zažil romantiku přímo na hřišti. Bude na něm příští rok i svatba?

 



Czech Open už byl za 22 let své existence svědkem tolika událostí, že by vydaly na stovky dílů čtivého románu. Ale tohle se na něm ještě určitě nestalo. Po finále otevřené kategorie mužů, v němž triumfoval tým 1. MVIL Ostrava, požádal jeden z vítězů svou přítelkyni o ruku. Přímo na hřišti před stovkami lidí v hale na Podvinném mlýně! A slyšel sladké ANO… Může snad být větší florbalová romantika?

Ostravský tým má zlato a za rok možná bude na Czech Open dokonce svatba! I tuhle neuvěřitelnou story napsal letošní ročník největšího světového florbalového turnaje. Filipu Machálkovi tleskali za nápad i za odvahu všichni ohromení i dojatí diváci.

Ten příběh začal vlastně docela dávno. Se svou přítelkyní se potkali na střední škole a vydrželi spolu dodnes. „Jsme spolu, no… 8 let to je! Prostě strašně dlouho,“ vykládala dojatá Iveta. Bylo pár minut poté, co se jí na ruce leskl zásnubní prstýnek…

Útočník ostravského týmu možná hledal odvahu, možná nějakou správnou příležitost. A před florbalovým létem, během nějž jeho tým plánoval 3 turnaje, se rozhodl. „Kluci chtěli nějakou motivaci. Tak jsem jim řekl, že když nějaký turnaj vyhrajeme, bude svatba,“ prozradil Filip Machálek.

V červnu hráli s MVIL v Ostravě – vypadli ve čtvrtfinále. V Rožnově na Hornets Cupu skončili na 3. místě. Czech Open byla poslední šance. Vyšlo to! „Přišlo to tady, nečekal jsem, že by se to mohlo stát,“ usmíval se šťastný budoucí ženich.

Chvilku poté, co unavená, ale šťastná parta kamarádů se zkratkou MVIL na dresech pokořila ve finále pražské Vinohrady až v nájezdech a vytvořila sedící kroužek, poklekl před svou přítelkyni Ivetou a požádal ji o ruku.

Přitom pár minut předtím prožil neuvěřitelné horké chvilky. Bylo to finálové drama jaksepatří. MVIL vedl 3:0, náskok se však postupně ztenčoval a v čase 39:56 SKV vyrovnalo. Gól, který mohl zhatit obřad! „Čtyři vteřiny od svatby? No, tak bych ten prstýnek asi nedostala a čekala bych na další rok…“ smála se se slzami v očích Iveta.

Zlaté zásnuby Filipa Machálka a jeho Ivety

Zlaté zásnuby Filipa Machálka a jeho Ivety

Za vyrovnání mohl – kdo jiný než její milý… „Nejhorší bylo, že to byl můj hráč. Takže kluci mi hned podsouvali, že jsem se opravdu nechtěl ženit,“ přiznal se Filip. Ve zlato ale v nájezdech věřil: „Měli jsme nejlepšího gólmana, zklamat mohli jedině střelci.“

Vyhrát kategorii mužů už nějaký ten rok není žádný med. Je to o štěstí, fyzičce a hlavně o morálce. Čtvrtfinále končí v sobotu po desáté hodině večer a semifinále startuje už o osmé ranní. Mnozí mezitím stihnou i turnajovou party, k tomu 9 náročných zápasů za 4 dny…

Oba fináloví soupeři jen těžce tahali nohy. „Původně nás bylo 12, ale 2 museli odjet, tak jsme dohrávali v 10 lidech, na 2 lajny. Přišli jsme si zahrát, užít si to. A dopadlo to takhle. Je to nej úspěch, nedá se to s ničím srovnat,“ rozplýval se Machálek.

Zlaté zásnuby Filipa Machálka a jeho Ivety

Se svou budoucí ženou je na Czech Open pošesté. Ta jezdí se svým milým pravidelně. I když sama nehraje, o to usilovněji fandí a v realizačním týmu má své místo jako fyzioterapeutka. „Příští rok to přijedeme obhájit,“ plánoval Filip. „A svatba bude na hřišti. Mám to vymyšlené, chci špalír florbalek,“ skočila mu do řeči Iveta. „Ale chtělo by to nějaké Švédy…“ přemýšlel budoucí ženich.

Prostě se chystá florbalová svatba se vším všudy…


Autor: esport-test



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*