Lukáš Hájek střílí Tatranu gól v Superfinále. Lukáš Hájek střílí Tatranu gól v Superfinále.
1. 10. 2014 Pohár mistrů (4) KOMENTÁŘŮ

Pohár mistrů je tu! Chceme uhrát pěkný výsledek, říká Lukáš Hájek

 



Už dnes startuje ve Švýcarsku prestižní Pohár mistrů a chybět na něm nebudou ani týmy Vítkovic. Zatímco pro ženy půjde o premiérovou účast, muži si budou chtít spravit chuť po loňském výbuchu ve finském Tampere.

V mužské i v ženské části turnaje se o neoficiální titul nejlepšího florbalového klubu světa utká 6 týmů. Čest reprezentovat český florbal si v dubnovém Superfinále vybojovaly v obou kategoriích Vítkovice. „Na zápasy i na atmosféru celého turnaje se těšíme,“ říká útočnice českých šampionek Veronika Enenkelová. „Se světovou špičkou přece jen člověk nehraje každý den,“ doplňuje ji útočník Lukáš Hájek.

Vítkovičtí muži si Pohár mistrů zahráli i loni, jejich účast ale byla velkým zklamáním. Neskrývané velké ambice překonat výsledek z roku 2010, kdy Ostravané až ve finále podlehli Storvretě po hattricku Miky Kohonena, vzaly rychle za své. Tým se dost rychle nevyrovnal s předsezonním odchodem několika hráčů, švédskému Falunu podlehl 3:10, finskému SC Classic dokonce 0:9 a se skóre 3:19 (!) v turnaji skončil.

Co ve Vítkovicích udělali pro to, aby se podobný krach letos neopakoval? „Měli jsme kvalitnější a tvrdší letní přípravu, jejímž cílem bylo především připravit nás na Pohár mistrů,“ popisuje Hájek. „A také jsme si detailně rozebírali soupeře,“ dodává. „V kádru velký rozdíl není. Pár hráčů přišlo, pár odešlo. Ale loni nám nevyšel začátek sezony, výsledky byly špatné a na pohár jsme nejeli v nejlepším rozpoložení,“ hodnotí s odstupem času úřadující Superhero. „Letos je to určitě jiné. Chceme něco dokázat – odehrát kvalitní, vyrovnané zápasy a uhrát pěkný výsledek,“ přeje si mladý forvard.

Právě na Hájka budou Vítkovice spoléhat. V prvních 2 kolech extraligy si připsal hned 7 gólů, ke kterým přidal 2 asistence. „V útoku se Šebou a s Žigym jsme si skvěle sedli,“ pochvaluje si spolupráci s Janem Šebestou a slovenským centrem Lukášem Řezaninou. „Na tréninku i v zápase cítíme velkou pohodu, jsme schopni si vytvořit spoustu gólových šancí a mě se daří je proměňovat. Snad to vydrží co nejdéle,“ doufá.

To dívky z klubu rytíře Vítka jedou na Pohár mistrů vůbec poprvé. „Nervozita tam určitě bude, ale myslím, že po odpískání prvního buly opadne,“ věří Enenkelová, která je bývalou juniorskou reprezentantkou a má za sebou i turnaj EFT v reprezentaci žen.

Veronika Enenkelová v reprezentačním dresu

Veronika Enenkelová v reprezentačním dresu (Foto: Florbal Horní Suchá)

I něžnější zástupkyně vítkovického florbalu by se pochopitelně chtěly dostat co nedál, drží se ale při zemi. „Samozřejmě, že bychom chtěly hrát finále. Ale myslím, že nás potěší každý dobře odehraný zápas,“ zůstává mladá střelkyně skromná.

Příprava ženského týmu nebyla na Pohár mistryň tak moc zaměřená. „Na tréninku proběhlo pár cvičení, ale nemyslím si, že by se na turnaj bylo možné nějak speciálně připravit,“ říká s tím, že dobrou prověrkou byl sobotní zápas s pražským Chodovem, který pravděpodobně letos bude jedním z hlavních soupeřů Vítkovic v boji o ženský titul.

Oba vítkovické týmy dorazily do Curychu v dobré náladě. Muži v neděli udolali bojovně hrajícího nováčka z Vinohrad 8:6 a mají v tabulce plný počet 6 bodů, ženy utkání s Chodovem překlopili na svou stranu v prodloužení a s 5 body jsou těsně druhé za Herbadentem.

V tom, že Vítkovice budou mít v turnaji jak mužský, tak ženský tým, může být výhoda. „Samozřejmě holky budeme sledovat, držet jim palce a fandit!“ ubezpečuje Hájek. „My určitě taky kluky podpoříme nejvíc, jak budeme moct,“ slibuje zase jeho pohledná spoluhráčka z klubu. Snad podpora oběma pomůže. Pokud ano, mohou Vítkovice vybojovat ještě sladší mistrovský double než v dubnu v O2 areně…

Složení skupin – muži:

A: Falun (Švédsko), Wiler Ersigen (Švýcarsko), Lekrings (Lotyšsko)
B: Happee (Finsko), Vítkovice (ČR), Grasshoppers Curych (Švýcarsko)

Složení skupin – ženy:

A: Djurgården (Švédsko), Vítkovice (ČR), Zug (Švýcarsko)
B: SB-Pro (Finsko), Chur (Švýcarsko), Trevelstoj (Rusko)

Zápasy Vítkovic:

Dnes, 16.30 Vítkovice – Zug (ženy)
Zítra, 13.30 Vítkovice – Happee (muži)
Pátek, 13.30 Vítkovice – Djurgården (ženy), 19.30 Grasshoppers – Vítkovice (muži)


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*