2. 10. 2014 Pohár mistrů (0) KOMENTÁŘŮ

Byl to náš klasický zkrat, mračil se Lukáš Hájek

 



Jeho 2 branky na skolení Happee na Poháru mistrů nestačily. Vítkovický útočník Lukáš Hájek nejprve překvapil brankáře Kosonena a vzápětí proměnil trestné střílení. Po utkání se ovšem zlobil. Po prohře 5:7 se výrazně zmenšily šance na postup do semifinále.

Jeho první branka, švih od mantinelu, překvapila kdekoho v curyšské Saalsporthalle. Mířil? „Abych řekl pravdu, tak ne. Dostal jsem míček k mantinelu a viděl jsem, že ke mně jde obránce, že mě plánují clonit. Tak jsem to pustil na branku a naštěstí tam Honza Šebesta dobře clonil, takže to tam spadlo,“ popsal hezkou situaci.

Vítkovice o utkání přišly v posledních minutách 2. třetiny, kdy jim finští šampioni odskočili z 3:3 na 3:6. „To byl náš klasický zkrat, tým to trochu skolí. Přišly ještě 2 slepené góly a 3:6 se proti Happee blbě otáčí,“ mračil se Hájek. Zlou pasáž odstartovalo vyloučení Lukáše Veltšmída, proti kterému jeho spoluhráči protestovali. Přišel právě tam tým o sebevědomí? „Nemyslím si, to spíš až ten gól. Faul si myslím, že to vůbec nebyl, natož pak na 2minutový trest,“ oponoval Hájek.

A hned nabídl recept, co by tým měl zlepšit. „Musíme zlepšit přechod do útoku, který nám dneska 2 třetiny vůbec nešel, spíš jsme se bránili,“ sdělil svůj názor. Týmu by mohlo pomoct, že nad Happee vyhrál alespoň poslední třetinu. „Určitě, přijeli jsme sem udělat dobrý výsledek, a i když jsme prohrávali, věděli jsme, že tu prostě máme dobrý tým a góly umíme dát. Měl jsem hezkou šanci dát na 6:7, bohužel to brankář chytil, to je osud…“ posteskl si.

Hvězdou celého turnaje je nová akvizice Curychu, příštího vítkovického soupeře, Kim Nilsson. Když měl včera autogramiádu, vypadalo to, jako by právě probíhající zápas nikoho nezajímal. Každý chtěl alespoň jeden podpis nebo fotku „božského“ Kima. „Je to jeden z nejlepších hráčů na světě, bude těžké proti němu hrát. Ale je to jen člověk a myslím si, že pokud ho dobře pokryjeme, mohli bychom ho uhlídat,“ věřil Hájek.

Vítkovice – Happee 5:7 (1:1, 2:5, 2:1)
Branky a nahrávky:
18. Hájek (Žydel), 24. Hájek z trestného střílení, 33. Šebesta (Řezanina), 49. Brus (Matúš), 55. Matejčík (Veltšmíd) – 18. Manninen (Heikkinen), 23. Huisman (Heikkinen), 29. Pe. Kotilainen (Tikka), 35. Heikkinen (Huisman), 37. Kauko (Kotilainen), 39. Junkkarinen (Manninen), 46. Hoikkanen (Kotilainen). Střely na branku: 24:28. Rozhodčí: Güpfert, Zieger (oba Švýc.). Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. Diváci: 814. Nejlepší hráči utkání: Lukáš Hájek – Juuso Heikkinen.
Vítkovice: Souček – Brus, Žydel, Heczko, Hubálek – L. Hrubý, Žák, Bräuer – Veltšmíd, Matúš, Matejčík – Hájek, Šebesta, Řezanina – Gál. Trenér: Michal Deus.
Happee: Kosonen – Huisman, Junkkarinen, Ukkonen, Tikka, Kunelius, Savinainen – Heikkinen, Kauko, Manninen – Pe. Kotilainen, Kotovaara, Hynynen – Hoikkanen, Kaasalainen, Kääriänen. Trenéři: Seppo Pulkkinen, Mikko Lehto a Johnny Kotro.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*