Dan Šebek. Filckr IFF Dan Šebek. Filckr IFF
4. 10. 2014 Pohár mistrů (3) KOMENTÁŘŮ

Jsem tady maximálně spokojený, vyznal se Šebek. Konec v semifinále je neúspěch

 



Je jediným Čechem, který na Poháru mistrů nehraje za český tým. Daniel Šebek válčil v barvách Wileru Ersigen, nicméně ani on svou trefou nedokázal zabránit vyřazení v semifinále od Happee. Po prohraném utkání rozebral život ve Švýcarsku, prozradil, že je rád za Radka Sikoru v trenérském štábu týmu a nastínil pozici svého jmenovce Šešulky.

Zklamání bylo z hráčů švýcarského celku po semifinálovém vyřazení patrné. „Určitě je to neúspěch, na 100% jsme chtěli do finále. Vyhráli jsme skupinu, ale tenhle zápas nám nevyšel tak, jak jsme chtěli. Herně to nebylo tak dobré jako ve skupině,“ hodnotil Šebek. „Nehráli jsme naši hru, takovou jako ze skupiny, kterou se chceme prezentovat. Z naší strany nešlo o dobrý zápas,“ pojmenoval hlavní problém svého týmu.

Nemohlo to být způsobeno tím, že proti nim stál finský tým? „Nemyslím si, že to bylo soupeřem. Prostě to od nás nebylo takové, jaké to mělo být,“ řekl útočník českého národního týmu.

V elitním švýcarském klubu se mu hodně líbí. „Jsem maximálně spokojený, všechno je na vysoké úrovni a obecně je to super místo, ve kterém se hraje florbal,“ vyznal se. Navíc může během zápasů komunikovat v mateřštině, v trenérském štábu Wileru totiž působí bývalý reprezentační forvard Radek Sikora. „Jsem rád, že ve štábu Radek je, skvěle spolu vycházíme, s hlavním trenérem také žádný problém nemám,“ pochvaloval si Šebek.

Na turnaji si nezahrál se svým krajanem Danielem Šešulkou, který přišel před sezonou z FBC Ostrava. „Je to převážně hráč týmu do 21 let, přičemž s námi párkrát v týdnu trénuje,“ vysvětlil. „Konkurence je velká, ale myslím si, že se časem může propracovat,“ odhadoval.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*