Vinohrady s Olomoucí jsou týmy, které mají po tomto kole asi největší důvod k úsměvu. Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
28. 11. 2014 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Hyršlová sestřelila Olomouc, v Ostravě se překvapení nekonalo

 



Netradičně se již v pátek odehrály dva zápasy extraligy žen. V Ostravě se překvapení nekonalo, Vítkovice splnily roli favorita a v derby porazily ostravské FBC 9:1, zato v Riegerových sadech se slaví, Vinohrady totiž přemohly chřadnoucí Olomouc a odlepily se ze dna extraligového pelotonu.

Domácí Vinohrady přitom nezačaly dobře, už po padesáti sekundách otevřela skóre Pantělejevová, nicméně ještě do první přestávky dokázaly Sokolky utkání otočit.

Na konci druhé části vedly Pražanky již 3:1, ale Olomouci se povedlo vyrovnat a pět minut před koncem přestála také vyloučení Sklenářové, nicméně domácí kanonýrka Hyršlová, která zaznamenala hattrick, nakonec utkání zvrátila na stranu SKV. „Zápas bez úrovně rozhodla naše nemohoucnost,“ hořekoval kouč FBS Pavel Hausner.

Domácí lodivodka Magdalena Kotíková mohla být spokojená. „Dneska jsme podali konečně sebevědomý výkon. Je to důležité vítězství do další práce a těšíme se na další odvety,“ radovala se. Olomouc si po domácí prohře s Jičínem připsala druhou hořkou prohru v řadě.

V Praze řádila Ivana Hyršlová, v Ostravě se zase nebezpečné duo utvořilo z Denisy Ferenčíkové a její jmenovkyně Ratajové. Z posledních čtyř utkání si česko-slovenská dvojka odnesla 28 kanadských bodů(!), Ratajová dnes FBC položila čtyřmi brankami.

Ostrava se přitom dlouho držela na dostřel, až poslední periodu prohrála 0:4. „Spokojenost s výsledkem a výkonem ve třetí třetině. Ty první dvě jsme se zbytečně dlouho nesoustředili pořádně na hru,“ hodnotil kouč Vítkovic Velecký. „Kvalitní příprava na neděli,“ zmínil trenér Robenek fakt, že jeho tým čeká v neděli opakované utkání prvního kola s Olomoucí.

Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*