28. 12. 2014 Český pohár (0) KOMENTÁŘŮ

Herbadent je v pohárovém finále, po slabším úvodu přehrál Židenice

 



Prvním finalistou ženského Poháru České pojišťovny se stal Herbadent, který si v Brně poradil se Židenicemi 7:2. Čtyřmi body se blýskla Lucia Košturiaková, její tým tak může za měsíc útočit na svůj 9. triumf v řadě, soupeřem mu bude vítěz duelu mezi Vítkovicemi a Chodovem.

Vedení v utkání se ujaly domácí hráčky, to když se v 10. minutě prosadila lehkou tečí Martina Babáčková. Herbadent poté přitvrdil a měl víc ze hry, k vyrovnání mu to ale zatím nestačilo. Na přelomu 1. a 2. části hry navíc nevyužil přesilovou hru.

Jenže nakonec to byla právě prostřední třetina, která určila ráz utkání. Herbadent v ní vstřelil 4 branky a ujal se otěží utkání. „V 1. třetině jsme se nemohly dostat do tempa, přesto, že jsme začaly na 2 pětky. Od 2. třetiny už jsme hrály svou hru. Mrzí mě, že jsme převahu nedokázaly vyjádřit víc brankami ve 2. části,“ komentovala utkání trenérka vítězek Markéta Šteglová.

V poslední třetině se zadařilo především Lucii Košturiakové, která připravila branky pro Dominiku Šteglovou a Marii Ziminu, sama pak uzavřela skóre utkání na 7:2 po přihrávce Elišky Krupnové, když ještě předtím korigovala skóre Monika Dundelová.

Kouč domácích Martin Hájek byl spokojen s první a poslední 20minutovkou. „Ve chvíli, kdy odehrajeme celé utkání podle taktických pokynů, přidáme k tomu bojovnost a tvrdou hru, dokážeme hrát s každým týmem,“ uvedl.

Vyzyvatele Herbadentu určí duel 7. ledna, kdy se utkají Vítkovice s Chodovem. Utkání začíná ve 20.10 v ostravském sportovním centru Dubina.

Foto: Jiří Janák


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*