7. 1. 2015 Český pohár (0) KOMENTÁŘŮ

Boleslav otrávila Dóžovi návrat, senzačně otočila a míří do finále

 



Florbalisté Mladé Boleslavi nadále mohou pomýšlet na obhajobu pohárové trofeje. I když to s nimi vypadalo dlouho zle, nakonec otočili zápas s Chodovem a po vítězství 5:3 postoupili do finále. V boji o trofej je čekají 20. ledna v Opavě brněnští Buldoci.

Poprvé s názvem nového sponzora, ale nadále bez zraněných opor Petra Novotného a Tadeáše Chrousta načali Mladoboleslavští rok 2015. Do boje o finále přijel Chodov, posílený o čerstvého navrátilce z Pixba Patrika Dóžu. A i když úvodní branku brzy vstřelil domácí zadák Jan Jelínek, nad Mladou Boleslaví se po druhé třetině stahovala mračna.

Hosté z Chodova totiž v průběhu druhé části dokonale otočili skóre a odskočili na dvoubrankový rozdíl. Ten Pražané drželi ještě 10 minut před koncem, jenže jediné vyloučení zápasu zcela změnilo poměry na hřišti.

Ve chvíli, kdy pykal na trestné Martin Pražan, zažehl naději Pavel Bouška po ukázkové výzvě Jiřiho Curneyho. Vzápětí přišla střela Gwuźdźe, která skončila v šibenici Barákovy branky a obrat dokonal Radim Křenek z trestného střílení. Dvě vteřiny před koncem ještě pečetil vítězství Tomáš Chroust a naplno odstartoval radost domácích.

Boleslavští tedy vyzvou v pohárovém finále, které se letos koná v Opavě, Bulldogs Brno. Chodov naopak končí v semifinále a svůj triumf z předminulé sezony nezopakuje.

Florbal Mladá Boleslav – TJ JM Chodov 5:3 (1:0, 0:3, 4:0)
Branky: 2. Jelínek (Curney), 53. P. Bouška (Curney), 56. Gwuźdź (Novák), 57. Křenek z TS, 60. Tom. Chroust (Jelínek) – 25. Bouša (T. Vávra), 32. T. Vávra (Bouša), 33. Ondrušek (Sýkora). Rozhodčí: Jiří Dolanský – Vojtěch Sýkora. Vyloučení: 0:1. Využití: 1:0. Diváci: 268.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*