Dominika Šteglová nějakou dobu do florbalového dění aktivně nezasáhne. Foto: Martin Dvořák - MAD Photography
21. 1. 2015 Český pohár (0) KOMENTÁŘŮ

Vyhrát jsme si nezasloužily, musíme si počkat, vyzývá Dominika Šteglová

 



Mohla zaokrouhlit a ještě vylepšit svou už tak unikátní sbírku triumfů v poháru, ve florbalovém světě naprosto ojedinělou. Jenže místo toho musela kapitánka Herbadentu Dominika Šteglová přijmout po duelu s Vítkovicemi (2:3p) porážku. Přestože je zvyklá vítězit, odcházela ze scény beze stopy hořkosti, naopak s pokorou, která je vlastní velkým šampionům.

Finále v některé domácí soutěži prohrála naposledy s Libercem v lize, na jaře 2006. „Už je to dlouho,“ usmála se. V Opavě dělala všechno pro to, aby tahle série neskončila. Patřila k nejlepším hráčkám Herbadentu, necelé 4 minuty před koncem vyrovnala a poslala zápas do nastavení. „Ale nakonec jsme si jen prodloužily euforii a radost z toho, že bychom mohly vyhrát. Mrzí mě, že se nám to nepovedlo, měla bych 10. triumf v poháru v řadě, což jsem chtěla,“ litovala.

Cítila však, že Herbadent byl proti Vítkovicím na hřišti tím horším celkem. „Myslím, že jsme nepodaly týmový výkon, žádná lajna spolu moc nespolupracovala. Každá jsme strašně chtěla, ale jako tým ne,“ uvedla. „Teď pro nás bylo super, že jsme se sem dostaly, máme nový tým, ale myslím, že bychom chtěly fakt hodně, kdybychom chtěly hned vyhrávat,“ řekla.

Sama si pamatuje, že vítězná povaha, jež byla Herbadentu vlastní několik let, se rodila za podobných okolností jako v úterý. „Zažila jsem dobu, kdy jsme několikrát prohrály s Libercem. Je to o tom, že na sobě budeme pracovat, že neustaneme, že se ze všeho poučíme a půjdeme si pro to vítězství. Ale není to otázkou půl roku,“ upozornila.

Zatímco Vítkovice mají už několik sezon vesměs stejný tým, Herbadent jej v létě radikálně proměnil a mnozí jej kvůli tomu odepisovali. Tým trenérek Markéty Šteglové a Karolíny Šatalíkové však dál hraje o trofeje. Vedle jiného složení týmu si zvyká i na nový herní systém 1-2-2. „A v něm spolu musíme hodně komunikovat, přecházíme v něm z jedné strany na druhou. V hale byl docela rámus, takže jsme si akorát vykřičely hlasivky,“ popisovala Šteglová, proč nebyl výkon podle představ. „Nepředvedly jsme to, na co máme. Vítkovice si vyhrát zasloužily, byly lepší po celý zápas,“ uznala.

V Opavě se vrátila do zápasu, jejž musela 364 dní předtím opustit s velkou bolestí, když se po pár vteřinách loňského finále poháru s Chodovem zranila. „Měla jsem z toho trošku obavy, možná ze začátku jsem to v hlavě měla,“ uvedla. Jenže v báječné atmosféře na to hned zapomněla. A nevadilo jí ani, že drtivá většina publika stála za soupeřkami. „Diváci byli převážně vítkovičtí, mají to blízko, vůbec se nedivím tomu, že si ti naši neudělali celodenní výlet. Atmosféra byla dobrá, je super, když se fandí, oba týmy to žene dopředu a ani se moc neřeší, jestli je to pro Vítkovice, nebo pro nás. Bylo to bezvadný, povedlo se to perfektně,“ pochvalovala si kulisu téměř 800 fanoušků.

Naopak problém měla – víc jako sekretářka oddílu – s tím, že unie vzala jejímu klubu možnost propagovat sponzory. „Prostor na mantinelu a na podlaze bychom dostaly jen ve chvíli, kdy uděláme kotel 40 lidí. A když je to od Prahy 4 hodiny… Není naší starostí sem nahnat diváky, ale pořadatelů. I tak si myslím, že bychom měly mít možnost se nějak prezentovat,“ namítla.

Superfinále se bude hrát zase v Praze, to je naopak pro její klub hodně blízko. Herbadent si dopředu stanovil, že prioritou je pro něj v této sezoně extraliga. „A teď bychom samozřejmě chtěly tuhle porážku Vítkovicím vrátit v Superfinále,“ přála si Šteglová.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*