Smutný útočník Bulldogs Petr Kadlec. Foto: Vlaďka Zoubková.
21. 1. 2015 Český pohár (0) KOMENTÁŘŮ

Skleslý Petr Kadlec: Jako kdyby mi ukradli hračku…

 



Při závěrečném nástupu obou týmů se ani nepohnul. Se svěšenou hlavou a pohledem zapíchnutým do podlahy opavské haly vstřebával pocity ze ztraceného finále poháru s Mladou Boleslaví, jehož konec stále nemohl pochopit. Pak se dal šik jeho spoluhráčů do pohybu a on se pomalu šoural pro stříbrnou medaili pro poražené finalisty. Počtvrté v kariéře. Brněnský patriot Petr Kadlec opět s Buldoky na trofej nedosáhl. Tentokrát byl ovšem tak blízko, že už věřil. Jenže…

Jenže to zase nedopadlo. I když to v posledních vteřinách vypadalo víc než nadějně. Když v čase 59:21 proměnil Jiří Juhaňák bleskový výpad na 4:3, zdálo se být rozhodnuto. „Zápas jsme měli v podstatě vyhraný,“ přisvědčil Kadlec.

Vždyť gólu předcházela dlouhá hluchá, bojácná pasáž. „Posledních 10 minut 3. třetiny bylo hodně opatrných, bylo vidět, že nikdo nechce udělat chybu,“ pozoroval. „Pak jsme výborně vyřešili brejk. Podíval jsem se na tabuli, bylo 40 vteřin do konce. Říkal jsem si, že to musíme udržet, usekat a kdyžtak dáme gól do prázdné. Bohužel…“ povzdechl si.

Mladá Boleslav po oddechovém čase silou vůle a zabijáckým instinktem Jiřího Curneyho pouhých 11 sekund před koncem vyrovnala. „Přišla nepřehledná situace, kdy zrovna mě to borec usekl i s florbalkou do branky. Možná to byl faul, možná ne, rozhodčí to tak neposoudili…“ přemítal Kadlec.

Snajpra Středočechů sice bránili ve 2, ale každý ze stejné strany. Curney si tak celkem jednoduše našel ideální místo. „Přetlačil nás. Balónek šel do středu, v tu chvíli, kdo má ruce a nohy musí na středu pomoct. Udělali to dobře, i když na náhodu. Ale takhle se to v posledních vteřinách hraje,“ uznal bývalý reprezentant, akademický mistr světa a dlouholetý tahoun Brna.

Za ty roky se však se svým týmem o úspěch pokouší marně. Dosud neprolomitelným stropem je účast ve finále poháru. Konkrétně pro Kadlece 4x. „To už je asi nějaký rekord,“ usmál se hořce. „Překonal jsem Makeho,“ připomněl bývalého brněnského spoluhráče Michala Kotlase, který 2 nepovedené finále odehrál po jeho boku za Brno, to další za Chodov, Napočtvrté se už ale dočkal.

I Kadlec měl tentokrát pocit, že to na 4. pokus vyjde. „Chybělo pár vteřin… I potom v prodloužení jsme podle mě měli víc ze hry. Čekal jsem, kdy dáme gól. A při těch nájezdech jsem věřil, že je udoláme, protože v zápase u nich v lize jsme na nájezdy vyhráli. Věřili jsme si…“

Jenže nakonec jásali hráči Mladé Boleslavi. „Je to, jako když ti ukradnou hračku,“ povídal brněnský forvard sklesle. „Člověk neví, jestli ještě nějaké finále bude hrát, jak jde věk. Takže… smutek,“ pokračoval.

Sezona ale ještě nekončí, ještě je tu možnost nápravy v extraligovém play off. V něm by na brněnské střídačce měl stát i zkušený stratég Radomír Mrázek. V Opavě si u týmu odbyl zápasovou premiéru. Ze začátku jen postával za střídačkou, jako by tam ani nebyl, ve 3. třetině už si ovšem vzal tužku, tabulku a udílel hráčům pokyny. „Myslím, že to je Mrázův styl. Na hřišti spíš chce nechat hráče v klidu, v kabině nám něco říkal. Určitě nám pomůže i do budoucna. Je to hodně zkušený trenér, ví, jak se tyhle finále hrají. V play off o něj budeme zase silnější,“ upozornil Kadlec.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*