Eliška Kuchyňková ve finále poháru proti Vítkovicím.
23. 1. 2015 Český pohár (0) KOMENTÁŘŮ

Kuchyňková hrála v poháru za Herbadent neoprávněně. Výsledky se ale asi nezmění

 



Tohle uniklo pozornosti všech. Dokonce i počítačovému systému. Brankářka Herbadentu Eliška Kuchyňková chytala v Poháru České pojišťovny neoprávněně. A to nejen v úterním finále v Opavě, ale také v semifinále a ve čtvrtfinále. Už předtím totiž v soutěži nastoupila na pár minut za ELITE a řád soutěže povoluje v jednom ročníku startovat pouze za jeden tým.

Kuchyňková absolvovala za ELITE poslední třetinu zářijového duelu 2. kola na Kladně (7:2). Dál už ale hrála za Herbadent a postupně pomohla vyřadit Bohemians, Židenice a ve finále se postavila Vítkovicím (2:3p). Trenérka poražených finalistek Markéta Šteglová byla překvapená. „Ptala jsem se jí i Lucky Košturiakové (další posily z ELITE – pozn. aut.), jestli za ELITE v poháru hrály. Eliška říkala, že v áčku nedostala šanci. Kdybych věděla, že chytala, samozřejmě ji nepostavím,“ uvedla Šteglová.

Zaskočilo ji i to, že gólmanku do zápasu pustil počítačový systém České florbalové unie, jenž do elektronického zápisu umožní uvést jen hráče, kteří mají oprávnění v utkání nastoupit. „Myslela jsem, že když systém kontroluje zápis, je to dané. Ale je to i naše chyba, měly jsme si to zjistit lépe,“ uznala.

A zároveň ji mrzelo, že ELITE na krátké vystoupení Kuchyňkové a kolizi s řády neupozornilo, i když gólmanka chytala před finále v poháru už 2 zápasy. Vedení ELITE ale tato skutečnost rovněž unikla. „Vůbec mi to nedošlo,“ přisvědčuje šéf klubu Stanislav Richter.

Herbadent tak nakonec může od unie dostat pokutu. Nejen tím se bude zabývat vedení ligových soutěží. „Určitě jde o selhání kontrolního mechanismu informačního systému, který má v těchto případech na neoprávněný start upozornit. Budeme řešit, proč se tak stalo a samozřejmě uděláme vše, co je v našich silách, aby byl nedostatek do budoucna odstraněn,“ řekl jejich ředitel Zdeněk Mlčoušek.

Prvotní chyba je podle něj ovšem na straně oddílu. „Ten je za nastoupení hráče odpovědný. Ligová komise bude situaci řešit na svém nejbližším jednání. Závěrem jejího jednání mohou být sankce pro oddíl, ale pravděpodobně nikoliv změny výsledků předchozích kol,“ dodal Mlčoušek.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*