Jan Zahalka. Foto: facebook FlorbalMB Jan Zahalka. Foto: facebook FlorbalMB
22. 3. 2015 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Boleslav zvolila Brno. Je blíž a nehrají tolik dozadu, říká Zahalka

 



Překvapení to není. Florbalisté Mladé Boleslavi si pro semifinále play off letošního ročníku extraligy vybrali brněnské Buldoky. A to i přesto, že s Vítkovicemi mají v právě probíhající sezoně lepší vzájemnou bilanci.

Ano, je to tak. Duely Mladé Boleslavi s Vítkovicemi měly relativně jednoznačné výsledky: 5:2 a 10:6, na body tedy 6:0. To s Brnem si Středočeši rady nevěděli. Všechny tři zápasy skončily v základní hrací době nerozhodně. V lize pokaždé vyhráli hosté, pohárové finále zázračně vydřela až na penalty Boleslav.

„Rozhodli jsme se pro Brno a jsme si vědomi jeho síly. Zápasy v letošní sezoně ukázaly, že se utkáme s opravdu velmi dobrým týmem,“ říká trenér Jan Zahalka. Důvodů, proč si vítěz základní části zvolil Buldoky, je víc: „Je to blíž, než do Ostravy, najezdíme tak o pár stovek kilometrů méně. A i když jsme diskutovali i o variantě Vítkovic, tak jsme si všimli, že ty hrají play off s daleko více defenzivním pojetím.“

Trenéra Mladé Boleslavi prý ani nestraší slabší bilance posledních zápasů s Brnem. „Pravda je, že pohárové finále jsme vyhráli trochu šťastně. Doma jsme zas s Buldoky prohráli. To nám ale chybělo až pět hráčů sestavy. Věřím, že nyní budeme v plné síle a lepší formě. Na semifinále se těšíme,“ říká Jan Zahalka.

Série začne dvěma zápasy v Městské sportovní hale v Mladé Boleslavi v sobotu 28. března od 19 hodin a v neděli 29. března od 14.30 hodin.

Program semifinále Autocont extraligy:

1. zápasy, sobota 28. března
19:00 Mladá Boleslav – Brno
20:30 Tatran – Vítkovice (hala Vinohrady, TV)

2. zápasy, neděle 29. března
14:30 Mladá Boleslav – Brno (TV)
18:00 Tatran – Vítkovice (hala Vinohrady)

3. zápasy, sobota 4. dubna (nepotvrzeno)
Brno – Mladá Boleslav
Vítkovice – Tatran

4. zápasy, neděle 5. dubna (nepotvrzeno)
Brno – Mladá Boleslav
Vítkovice – Tatran


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • Fantomas napsal:

    „Je to blíž, než do Ostravy, najezdíme tak o pár stovek kilometrů méně. A i když jsme diskutovali i o variantě Vítkovic, tak jsme si všimli, že ty hrají play off s daleko více defenzivním pojetím.“ Pan Zahalka si něčeho všiml? Není možné :)Nicméně určitě si také všiml, že Vítkovice hrály defenzivněji díky zraněním na 2 lajny, tak kde je zakopán pes? Že by STRACH z Vítkovic?

  • Kris napsal:

    proč se Tatran x Vítky hraje na Vinohradech proboha?? 😀

Napsat komentář

*