Jan Pazdera a Jiří Jakoubek. Foto: Facebook Jan Pazdera a Jiří Jakoubek. Foto: Facebook
3. 4. 2015 Reprezentace - Junioři (0) KOMENTÁŘŮ

Pazdera proti Jakoubkovi a Jedličkovi. Kdo bude nový trenér juniorské repre?

 



Na post trenéra juniorského reprezentačního týmu se hlásí střešovický kouč Jiří Jakoubek, který by rád u mládežnické reprezentace spolupracoval i s Michalem Jedličkou. Protikandidátem je podle informací florbal.cz trenér Vinohrad Jan Pazdera.

„Myslím, že v našem projektu nabízíme na dnešní dobu více než nadstandard. Všichni lidé z realizačního týmu jsou důležité osobnosti ve sportovním prostředí a to nejenom tom florbalovém,“ říká Jiří Jakoubek. „Hráče ročníků 1998 a mladší znám napříč celou republikou, troufám si tvrdit, že více než vycházím s většinou extraligových a juniorských trenérů a mám připraven projekt, jak budou trenéři daleko více zapojeni do chodu reprezentace. Můžeme nastartovat něco, co by mohlo pomohlo nejenom reprezentantům, ale i jejich klubům.“

Kromě Michala Jedličky, se kterým pracoval už v Bohemians, má ve svém týmu i mentálního trenéra Martina Daňka nebo kondičního trenéra Jana Cacka. „Vím, že hodně lidí může mít s Bedlou problém, ale když jsme spolu pracovali v Bohemians, taky jsem si ho dokázal uklidnit. Věřím, že bychom vytvořili tým, který může nejenom uspět na MS, ale hlavně díky koncepční práci vychovávat hráče pro mužskou reprezentaci. Bedlovy trenérské schopnosti, pohled na věc a zkušenosti jsou daleko větší pozitivum než občasné výstřelky, které navíc na mezinárodní scéně nemá“, hodnotí několikaletou spolupráci Jakoubek, který společně s Jedličkou stojí za úspěchem současných Bohemians.

Proti dvojici Jakoubek – Jedlička bude stát ve výběrovém řízení, které se uskuteční v příštím týdnu Jan Pazdera. Trenér Vinohrad se ucházel o tento post už v předchozím odbobí. „Důvod, proč mě to láká, je to, že mám dlouhodobě dobré výsledky v mládežnických kategoriích a zároveň i velký počet odchovanců v reprezentaci. Kandidovali jsme už minule s Petrem Koutným a i tentokrát jsme spojili síly,“ vysvětluje Pazdera.

„Chtěli bychom hrát moderní florbal a pokusit se více propojit A-tým reprezentace s juniory,“ dodává Pazdera.

První kolo výběrového řízení proběhne ve středu 8. dubna individuálními pohovory.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*