Petr Novotný a Mladá Boleslav. Foto: Štěpán Tomš, www.fotoms.cz Petr Novotný a Mladá Boleslav. Foto: Štěpán Tomš, www.fotoms.cz
5. 4. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Mladá Boleslav je v Superfinále! Dotáhl ji tam kapitán Petr Novotný

 



Je rozhodnuto! Mladá Boleslav se dočkala vysněného postupu do Superfinále! I ve čtvrtém utkání Středočeši udolali brněnské Buldoky tím nejtěsnějším rozdílem, vyhráli až na nájezdy 6:5. A stejně jako v sobotu, tak i v neděli rouhodl zápas kapitán Petr Novotný.

Ve čtvrtém zápase série měli po většinu zápasu navrch hosté, na nichž bylo vidět, že chtějí sérii rozhodnout už v Brně. Mladoboleslavští totiž dokázali odpovědět na vedoucí přesilovkový gól Buldoků a v průběhu několika minut druhé třetiny otočili na 1:3.

Domácí celek, který hnalo 600 diváků, sice dokázal srovnat na 3:3, jenže další psychické síly vzal Buldokům Curneyho gól, který přišel jako odpověď hned minutu po srovnání skóre. A bylo ještě hůř, podruhé dostal hosty do dvoubrankového vedení Jelínek.

Ani s tímto stavem se ale domácí bojovníci nesmířili a naději dal Brnu Vít Hrubý svým gólem v oslabení. Pět minut před koncem se navíc podařilo vyrovnat Petru Kadlecovi.

Zápas mezi Buldoky a Mladou Boleslaví tak potřetí v semifinálové sérii dospěl do prodloužení a nakonec až do nájezdů.

Ty tentokrát odchytal za Středočechy David Rytych a inkasoval jen po Juhaňákově pokusu, který jen odvracel mečbol. Jenže poslední slovo si vzal Petr Novotný, který po dlouhých letech dotáhl svůj tým do boje o zlato.

Bulldogs Brno – Mladá Boleslav 5:6 (1:0, 1:3, 3:2 – 0:0) po sam. náj.
Branky:
18. Jakůbek (Juhaňák), 39. M. Koutný (Sládeček), 43. Ondráček (Sládeček), 51. Hrubý (Jakůbek), 55. Kadlec (Sládeček) – 24. Novotný (J. Bouška), 30. Kadlec, 31. Tad. Chrost (Tom. Chroust), 44. Curney (Křenek), 48. Jelínek (Tom. Chroust), rozh. náj. Novotný. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Oslabení: 1:0. Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Diváci: 612. Konečný stav série: 0:4.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*