Vojtěch Skalík a Tom Braillard. Foto: Erwin Keller, unihockey.ch Vojtěch Skalík a Tom Braillard. Foto: Erwin Keller, unihockey.ch
12. 4. 2015 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Aligátoři to dokázali! Ostřanský se Skalíkem si zahrají o titul

 



Souboj o švýcarský titul bude také soubojem čtyř českých hráčů! Danielové Šebek a Šešulka na straně Wileru, Martin Ostřanský s Vojtěchem Skalíkem na straně Malans. Aligátoři totiž porazili v rozhodujícím sedmém utkání Köniz 8:4 a po dvou letech si opět zahrají o zlato.

A čeští hráči se pod tento úspěch velmi výrazně podepsali. Dnešní zápas se vyvedl především Martinovi Ostřanskému, který dva góly dal a na jeden přihrál. Ale popořadě.

Domácím se v úvodu utkání nedařilo a už v deváté minutě prohrávali 0:2. Ještě do přestávky ale Aligátoři stačili vyrovnat a do druhé třetiny se tak šlo za nerozhodného stavu.

Ve druhé části šlo Malans poprvé do vedení, Köniz ovšem dokázal výsledek otočit zpět na svoji stranu. Ve 36. minutě se poprvé trefil Ostřanský a jeho branka se ukázala jako velmi důležitá. Na čtvrtý gól Malans už totiž hosté nedokázali odpovědět.

Ve zbytku zápasu se prosazovali pouze domácí. Ve 47. minutě zařídil vítězný gól Tom Braillard a Aligátoři svou výhru pojistili ještě dalšími třemi trefami. V samém závěru se prosadil také Ostřanský. Malans porazili Köniz 8:4 a ve finále vyzvou Wiler.

7. semifinále švýcarské ligy:

Malans – Köniz 8:4 (2:2, 2:2, 4:0)
Branky: 36. a 60. OSTŘANSKÝ, 11. Berry, 19. Kläger, 23. Gartmann (OSTŘANSKÝ), 47. Braillard, 57. Buchli, 60. Laely – 9. a 35. Antener, 8. Schmocker, 35. Schneiter. Diváci: 946. Konečný stav série: 4:3.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*