Bivoj Litvínov. Foto: Denisa Havlínová Bivoj Litvínov. Foto: Denisa Havlínová
15. 4. 2015 1. liga (15) KOMENTÁŘŮ

Bivoj! Extraligu si zahraje Litvínov, postup oslavil výsledkem 13 góly

 



Je rozhodnuto! Extraligu okusí v sezoně 2015/16 úplný nováček. Po jednoznačném vítězství 13:1 v pátém rozhodujícím finále první ligy postupuje do elitní společnosti Bivoj Litvínov. Historický úspěch klubu sledovalo 412 diváků, spousta z nich zamířila na florbal z finále hokejové extraligy. Bivoj Litvínov je 37. klubem historie, který si zahraje nejvyšší soutěž.

Hosté z Prahy, kteří po vzoru hokejového Třince chtěli Litvínov obrat o vítězství na jeho domácí půdě, šli brzy před bránu domácích, tam se jim míček nedařilo správně nasměrovat za záda Hrušky. Na nezmar Start doplatil ve chvíli, kdy se k míčku na polovině hostů dostal Hulič a nenápadnou střelou otevřel skóre zápasu. Zaskočení hráči Startu se nezmohli na diskuzi a po první části si do šatny odnášeli pětigólový příděl. Platná nebyla ani hra za hranicí pravidel, které si rozhodčí všimli a s koncem první části se vytasili s prvním verdiktem. Ten putoval ke Štylerovi za zákrok na kapitána Litvínova.

Jako by to nebylo málo, se začátkem nové části přišly i nové tresty. Všechny v neprospěch Startu, kdy si Stejskal musel vyslechnout trest na pět minut za sekání. K jeho smůle šlo o faul ve chvíli, kdy se připravoval ke střele, ale florbalka mu vystřelila příliš vysoko, až do obličeje domácího Wernera. I když se zdálo, že prohrávající hosté hru ve dvojitém oslabení přečkají, ozval se Hulič přihrávkou, po jehož pasu zakončil Kašpárek. Domácí byli zkoušeni častými výpady a provokacemi v podání Pražanů, své nervy ale udrželi na uzdě. A to i ve chvíli, kdy celek z hlavního města snížil. Po siréně ukončující druhou část šli hráči do šaten za stavu 9:1 pro domácí.

Nová třetina, nová hra. Ne tak docela v případě Startu, který se opět nepoučil a brzy po buly šel do čtyř. Více šancí si tvořil Start, neproměňování šancí dovolilo domácím se v klidu soustředit na svůj výkon a čtyřmi góly přivítali titul.

Bivoj Litvínov

Bivoj Litvínov

Litvínov, u kterého nebylo zcela jisté vítězství, si na domácí půdě sjednal respekt a stává se po výhře 13:1 vítězem 1. ligy v sezóně 2014/2015. Naděje hostů na extraligu ale ještě nejsou tabu. V baráži vyzvou Vinohrady a je tak nějaká šance, že by se Vinohrady poklonily vicemistrovi první ligy a na úkor Startu po roce opustily extraligu.

Na florbalové mapě tak po sestupu Liberce zůstane zástupce ze severních Čech. Bivoj dotáhla do extraligy generace hráčů, kteří v Litvínově hrají od nepaměti. Lídrem týmu je osmatřicetiletý Daniel Hulič, který i v rozhodujícím utkání na sebe vzal zodpovědnost, dal 2 góly a na další 4 nahrál. Spolu s ním patří k hlavním oporám také Viktor Hocelík, kapitán Jaroslav Kropáček a navrátilec Ondřej Kašpárek.

Start 98 už má za sebou v play off 1. ligy 15 zápasů, neboť všechny série hrál na 5 utkání. Nyní poprvé rozhodující zápas prohrál a čeká jej barážový souboj se Sokolem Královské Vinohrady.

Výsledek 5. finále 1. ligy:

SK Bivoj Litvínov – FBC Start98 13:1 (5:0; 4:1; 4:0)
Branky:
5. Hulič (Hocelík), 9. Hertl (Werner), 11. Hertl (Hulič), 12. Hulič (Hertl), 15. Kašpárek (Hulič), 26. Kašpárek (Hulič), 33. Kašpárek (Skuhrovec), 34. Procházka (Plomer), 39. Hocelík (Kašpárek), 44. Černý (Hocelík), 53. Kropáček (Hulič), 54. Skuhrovec (Krejčí), 55. Plomer (Procházka) – 28. Kiprov. Rozhodčí: Nábělek, Štengl. Vyloučení: 2:8. Využití: 3:0. Diváci: 412.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

  • JII napsal:

    To bude v extralize zmrzačenejch. Hlavně v tý zimní hale v Litvínově. Gratuluju všem co se smáli, že sestoupil Liberec.

    • Veterán napsal:

      Bylo to kruté, spousta mrtvých! Takových mrtvol lidí jsem viděl naposledy na pláži Omaha

      • jen já napsal:

        Aha si asi nikdy neviděl Litvínov hrát. Oni si pánové z Bivoje pletou sporty občas. Asi zapoměli, že hokej se hraje o kus dál

  • LOVE napsal:

    Dneska to naprosto klaplo! Chlapci se měli rádi. Veškeré přípravy nevyšly vniveč. Moc si rozuměli a předvedli neskutečný výkon!

  • Frigo napsal:

    Dneska jsem to viděl na vlastní oči.. Kdo neviděl, neuvěří! Jak jsem minule viděl 4x všechny fauly Bivoje, tak jsem dneska viděl 4x všechny jejich góly!

  • Fandousek napsal:

    Je dobře, že liga se rozšíří o další destinaci..Gratulace Litvínovu..Jen nezávidím vedení Bivojů.Za 4 měsíce musí vyřešit 2 obrovské problémy. První je pořadatelská služba a druhý zcela zásadní je hala..Věřím, že najdou jinou a nebo se stane zázrak a stávající hala se kompletně změní..Držím palce !!!

    • Jirka Bareš napsal:

      mě se třeba ta jejich hala docela líbí, já mam tyhle starý haly rád:-)

      • Dub napsal:

        Koukám že si v hale byl jen jako návštěvník nikoliv hráč to by jsi takové nesmysli do světa pak nevyouštěl… 🙂

        • Jirka Bareš napsal:

          Jako hráč jsem tam byl, sice pouze dvakrát nebo třikrát a už je to pár let, ale nijak hrozný mi to nepřišlo, jako divák jsem tam taky párkrát byl, pro mě maj tyhle haly svoje kouzlo.

  • Ronyk napsal:

    No uvidíme, kam se ten tým třicátníků dohrabe.

  • jake napsal:

    Je vidět, že nemáte žádné informace. Hala se v Litvínově zatepluje a modernizuje. To že už má nejlepší léta za sebou? Zato oni snad nemohou ne! Proč pořád všichni brečí jakým stylem Bivoj hraje? Tak tak hrajte taky, jestli na to máte. Kdo viděl rozhodující zápas udělá si obrázek sám. A kdo ne….Bylo to přesně opačně. Kdo neustále dohrával zákroky a pořád brečel a neunesl ten klepec?..Start98.
    Ale kam to dotáhnou? Na to jsem sám velice zvědav. Ale myslím, že ten skoro čtyřicátník(Dan Hulič) něco ještě ukáže. V jeho letech- borec!

  • Raťafák napsal:

    Mně se líbí jedna věc. Bivoj pořád někdo řeší. Jejich hru. Jejich halu. Zimu. Huliče. Veterány. Fauly.

    A Bivoj? Ten neřeší nic. A je v Extralize.

  • Pozorovatel napsal:

    Věř mi,za pár měsíců toho budou řešit docela dost..

  • Flórec napsal:

    Vy je tu řešíte hoši 🙂 Podle mě je ta jedna sezona v extralize spíš takové zadostiučinění a pro ty pardály ideální možnost skončit na vrcholu. Myslím si, že oni samy ví, že za rok půjdou zpátky, ale když 9 let hrajete za jeden tým a pořád hrajete playoff a je Vám 38 let tak asi nemáte starosti jak se dlouhodobě v extralize udržet zvlášť když nemají juniory atd, stojí to na jedné generaci a ta touží dostat svůj tým alespoň na rok mezi elitu. Stejně jako Růča a Šlégr 🙂

    • Ronyk napsal:

      Trochu rozdíl tu je. Ručinský a Šlégr nechtějí být mezi elitou, tam už zaplať pánbů několik roků jsou. Oni chtějí titul!!!

Napsat komentář

*