Díky, trenére Díky, trenére
16. 4. 2015 Ostatní (0) KOMENTÁŘŮ

Anketa trenérů mládeže: Boleslavi radí drtivý útok, Tatranu rozvahu

 



Vrchol florbalové sezóny nastane v sobotu. Redakci soutěže Díky, trenére, která hledá inspirující příběh trenérů mládeže, zajímalo, jak by trenéři nominovaní do soutěže k němu přistoupili. Dostali tři otázky. Kdo podle nich v Superfinále uspěje: Tatran Střešovice nebo Mladá Boleslav? Co zápas rozhodne. A také, když by se vžili do role trenérů finalistů, jakou taktiku na soupeře by zvolili. Anketu přinášíme exkluzivně na florbal.cz.

A co odpověděli účastníci soutěže Díky, trenére, kde na stránkách www.dikytrenere.cz může každý nominovat svého oblíbeného trenéra mládeže?

DAVID VORLÍČEK (FBC Kladno) přeje výhru Boleslavi, ale šance vidí 50 na 50. Podle něho rozhodne schopnost proměňovat šance. „Bolce“ by naordinoval hrát aktivně a zodpovědně hlídat prostor před vlastní brankou. Hráče Tatranu by nabádal, aby hráli od začátku koncentrovaně.

David Vorlíček se svým týmem. Foto: facebook

David Vorlíček se svým týmem. Foto: facebook

VÍT ROSECKÝ (Hippos Žďár nad Sázavou) věří ve vítězství Boleslavi. Domnívá se, že má víc lídrů, individualit a jmenuje: „Curney, Jelínek, Bouška nebo Salát, podpořeni vzadu výborným Rytychem, to se někde musí projevit. Tatran umí vyhrávat, ale individuality na straně Boleslavi budou mít kvalitu na to, aby hru Tatranu zpacifikovali. Navíc trenér Zahálka je výborný motivátor, a protože hra Tatranu se od jeho odchodu příliš nezměnila, využije toho.“ A co by zdůraznil při taktické poradě před finále? „Boleslavi hlídat si protiútoky soupeře a Tatranu pozor na důrazné napadání,“ říká Rosecký.

Jiří Cimler. Foto: facebook

Jiří Cimler. Foto: facebook

JIŘÍ CIMLER (FBC Kralupy nad Vltavou) mírně favorizuje Mladou Boleslav. „Má premiérovou šanci na titul, a tudíž budou její hráči po úspěchu víc hladoví. Navíc mají v zádech trenéra Zahálku, který zná soupeře víc než dobře z předchozího působení. Zápas rozhodnou maličkosti. Byl bych rád, kdyby soupeři hráli útočně, to by byla moje taktika. Spíš však čekám opatrnou hru,” dodal Cimler.

ONDŘEJ NEUMAN (Florbal Chodov) čeká vyrovnaný boj. Trenér Boleslavi bude podle něho mít velkou motivaci uspět, neboť v Tatranu působil jako trenér i hráč. „Přesto víc věřím týmu Střešovic. Má stabilnější kádr a hráči víc zkušeností. O výsledku rozhodne to, kdo udělá míň individuálních chyb. Také disciplinovanost hráčů, neboť přesilovky jsou velkou zbraní obou soupeřů. Hodně bude záležet, který brankář se líp vyspí.“ A taktika? Pro Tatran by Neuman zvolil klidnou rozehrávku s důrazem na rychlé zakončení. Jako trenér Boleslavi by poradil důrazné napadání na soupeřově polovině s úkolem narušovat kombinaci.

Ondřej Neuman. Foto: facebook

Ondřej Neuman. Foto: facebook

JOSEF HOLUB (1. FbK Tábor) favorizuje Střešovice. Považuje je za tým silný psychicky a schopný absolutně se koncentrovat na hru. „A být trenérem finalistů? Taktika jasná, útočit a zase útočit. Hned od první minuty!”

PETR NEUMAIER (1. FBC DDM Děčín 4) počítá s tím, že bude v sobotu k vidění velký boj: „Zápas bude velmi vyrovnaný, trenér Boleslavi Zahálka bude velmi namotivován, neboť v Tatranu působil nejen jako trenér ale i jako hráč. Naopak Tatran během tří let nedosáhl na titul a dokonce v minulém ročníku soutěže se do SFF ani nedostal. Nakláním se více k úspěchu Tatranu. Mají stabilnější kádr a rozhodnou zkušenosti, které Tatran má.“

Minka Kadučáková a Petr Neumaier. Foto: facebook

Minka Kadučáková a Petr Neumaier. Foto: facebook

A jakou by taktiku by trenér z Děčína zvolil? „Tatran by se měl spíše soustředit na klidnou rozehrávku s kombinací a na rychlé zakončení. Boleslav bych nenapadal a vyčkával osobkou na jejich útoky. Boleslav by naopak neměla na nic čekat a Tatran napadat ihned hluboko na jejich polovině. Nedávat prostor na zpracování a ihned tvrdší fyzickou hrou znepříjemnit kombinaci Tatranu.“


Autor: Redakce projektu Díky, trenére



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*