Radost dívek z Gymnázia Na Vítězné pláni. Foto: Český florbal. Radost dívek z Gymnázia Na Vítězné pláni. Foto: Český florbal.
19. 4. 2015 Turnaje (0) KOMENTÁŘŮ

Pohár středních škol získaly dívky z Vítězné Pláně a chlapci z Boleslavi

 



Dopolední program sobotního Superfinále florbalu vyplnila finále obou kategorií Poháru Českého florbalu středních škol. Dívčí titul získaly hráčky pražského Gymnázia Na Vítězné pláni, když porazili soupeřky z Ostravy. Pohár pro vítěze kategorie chlapců pak putuje do Mladé Boleslavi zásluhou místního Gymnázia Palackého.

Ve finále středoškolaček bylo k vidění několik velkých nadějí českého ženského florbalu. Pražské „GVP“ táhly juniorské reprezentantky, chodovská Johana Vrbová a Anna Marie Divišová z Bohemians společně s další hráčkou Klokanek Jitkou Ludvíkovou, ostravskou obchodní akademii zase přivedla do boje s kapitánskou páskou nejproduktivnější hráčka vítkovických juniorek Denisa Kotzutová a do její branky zaklekla mladší sestra jedné z nejlepších českých gólmanek Michaela Ranochová.

Více ze hry měly ze začátku Pražanky a dostaly se do vedení 4:1, jejich obrana ovšem třikrát za sebou úplně zapomněla na Terezu Jakubíkovou, která hattrickem srovnala stav. Ještě před koncem první půle zápasu hraného na 2 x 20 minut však šla Vítězná pláň opět o gól dopředu.

Ve druhém poločase už si studentky GVP daly v obraně daleko větší pozor, přidaly do sítě soupeřek další tři branky a vítězství si pohlídaly. 4 zásahy si připsala 13letá střelkyně Elite Praha Klára Zelinková.

Gymnázium Na Vítězné pláni – OA a VOŠ Sociální Ostrava, Mariánské Hory 8:5 (5:4, 3:1)
Branky: 7. Anna Marie Divišová (Johana Vrbová), 8. Klára Zelinková (Jitka Ludvíková), 9. Klára Zelinková (Johana Vrbová), 9. Johana Vrbová (Gabriela Moslerová), 20. Klára Zelinková (Jitka Ludvíková), 27. Johana Vrbová (Jitka Ludvíková), 35. Johana Vrbová (Jitka Ludvíková), 39. Klára Zelinková (Adéla Čermáková) – 7. Denisa Kotzurová (Eliška Michalíková), 10. Tereza Jakubíková (Denisa Kotzurová), 12. Tereza Jakubíková (Denisa Kotzurová), 17. Tereza Jakubíková (Denisa Kotzurová), 31. Denisa Kotzurová (Tereza Jakubíková).

Dva týmy z gymnázií se proti sobě postavili ve finále chlapců. Na straně mladoboleslavského Gymnázia Palackého i v dresu Jiráskova gymnázia Náchod nastoupili účastníci letošní G2 ligy.

Hned po 37 vteřinách finále chlapců se trefil náchodský Martin Kováčik a v 7. minutě ho napodobil jeho spoluhráč z G2 ligového juniorského týmu Ondřej Hušek. Zápas středoškoláků však navzdory ostrému začátku nebyl tak gólově bohatý jako předchozí utkání dívek. O první zásah mladoboleslavských se postaral Jakub Bína a odstartoval tak obrat Středočechů.

Ve druhé půli Bína dvěma góly po přihrávkách svého spoluhráče Filipa Zakonova zkompletoval hattrick. Přes slušné šance na obou stranách už gól nepadl, Pohár tak získal tým hráčů Gymnázia Palackého složený zejména ze zástupců týmů Technology a Florbalová akademie MB.

Gymnázium Palackého Mladá Boleslav – Jiráskovo gymnázium Náchod 3:2 (1:2, 2:0)
Branky: 16. Jakub Bína, 24. Jakub Bína (Filip Zakonov), 29. Jakub Bína (Filip Zakonov) – 1. Martin Kováčik (Miroslav Říha), 7. Ondřej Hušek (Dominik Kania).


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*