Čeští hráči zvládli druhý zápas na MS skvěle. Foto: IFF Flickr, Calle Ström. Čeští hráči zvládli druhý zápas na MS skvěle. Foto: IFF Flickr, Calle Ström.
30. 4. 2015 Reprezentace - Junioři (0) KOMENTÁŘŮ

Parádní gólové hody s nulou vzadu! A junioři jsou v semifinále…

 



Ve velkém stylu odehráli čeští junioři svůj druhý zápas na Mistrovství světa ve Švédsku. Celých 60 minut jednoznačně ovládali hru, Nory porazili 13:0 a už před sobotním zápasem s domácími favority si zajistili postup do semifinále!

V úvodu se přitom Seveřané zdáli herně lepší, než včerejší soupeři z Polska. Góly ale stříleli favorité zápasu v červených dresech. Skóre otevřel do přihrávce Jana Zavadila Radek Mandík, po němž zacílili přesně i kanonýři z Vítkovic Adam Delong a Lukáš Pešat. Norové ale měli několik nebezpečných šancí a Tomáš Fibiger se v bráně musel ohánět. Těsně před přestávkou ale propálil všechno před sebou dělovou ránou Ondřej Němeček a Češi zopakovali výsledek úvodního dějství ze včerejšího zápasu.

Kdo čekal, že se Norové po přestávce zvednou a budou se snažit zápas zdramatizovat, ten se hluboce mýlil. Český náskok rychle navýšil svým prvním gólem na turnaji nejlepší český nahravač Jan Zavadil a po přesné střele Mikuláše Komárka to bylo už 6:0. Norové se nedostávali skoro k ničemu a nepovedla se jim ani přesilovka. To naši mladíci svojí druhou početní výhodu v poslední vteřině dokázali proměnit, přesně střílel Dan Kašovský.

I v závěrečné dvacetiminutovce pokračovala hra na jednu bránu. Norové hrozili pouze z ojedinělých protiútoků, které likvidoval spolehlivý Fibiger. Desátou českou trefou dovršil hattrick ostravský útočník Kašovský, který přitom začínal zápas mimo základní sestavu. Pohodu našich hráčů demonstroval velkolepým sólem s gólovou tečkou další z náhradníků Jakub Kolstrunk, střelecký účet završil necelou minutu před koncem svým už čtvrtým zásahem na MS Adam Delong.

Norové s výjimkou některých pasáží v první třetině naprosto nestíhali. Český tým nakonec předvedl senzační výkon, po zásluze si připsal drtivé vítězství a v sobotu se utká se Švédy o první místo ve skupině a lepší pozici pro semifinále.

Česko – Norsko 13:0 (4:0, 3:0, 6:0)
Branky:
6. Mandík (J. Zavadil), 14. Delong (Vítovec), 15. Pešat (Delong), 20. O. Němeček (Kieler), 22. J. Zavadil (Mandík), 23. Komárek, 37. Kašovský (Delong), 47. Kašovský (Komárek), 48. Vašíček (J. Zavadil), 51. Kašovský (D. Šimek), 52. Kordoš (Kieler), 57. Kolstrunk (Vítovec), 60. Delong (Vítovec).

Sestava Česka: Fibiger – Vaculčiak, Vítovec, O. Němeček, Tůma, Hoffer, Vašíček, Kašovský – Komárek, Pešat, Delong – M. Beneš, D. Šimek, Kieler – Kordoš, J. Zavadil, Mandík – Konstrunk, Bílek. Trenéři: Luděk Beneš a Michal Jedlička.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*