Martin Ostřanský. Foto: Erwin Keller, unihockey.ch Martin Ostřanský. Foto: Erwin Keller, unihockey.ch
5. 5. 2015 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Martin Ostřanský se loučí! Nastal čas, věnovat se rodině, říká

 



To je pořádné překvapení! Martin Ostřanský se rozhodl ukončit působení v elitním švýcarském týmu Alligator Malans. V rozhovoru pro florbal.cz přiznal, že se rozhodl z velkého florbalu odejít. V Malans navíc končí i Vojtěch Skalík.

Martin Ostřanský patřil k nejvytěžovanějším hráčům švýcarského vicemistra, rozhodoval velké zápasy a v Malans si vybudoval pozici velmi respektovaného hráče. Když letos vyhrál švýcarský pohár a byl vidět i v boji o mistrovský titul, málokdo pomyslel na to, že je to jeho poslední zápas v NLA.

„Hned v pondělí po švýcarském superfinále jsem zašel za sportovním manažerem a oznámil jsem mu, že bych rád skončil,“ prozradil český florbalista.

Důvody jsou zřejmé. Ani hráč jeho formátu není ve Švýcarsku profesionálem a dvaatřicetiletý rodák ze Vsetína by rád měl čas na rodinný život. „Máme dvě malé děti a už jsem začal cítit, že chci být víc s rodinou,“ říká.

A tak i když nedávno Malans hlásili do světa, že s českou oporou počítají i na další sezonu, tak s manažerem smlouvu rušil. „Seděli jsme asi hodinu a půl, hledali jsme nějaké řešení. I když jsme původně prodloužili kontrakt, tak jsme se dohodli, že skončím,“ říká Martin Ostřanský.

Tomáš Chrápek a Martin Ostřanský na MS 2010. Foto: xflorbal.cz, Martin Flousek

Tomáš Chrápek a Martin Ostřanský na MS 2010. Foto: xflorbal.cz, Martin Flousek

Na těch nejsledovanějších florbalových hřištích se Ostřanský pohyboval dlouhých 15 let. V roce 2000 přestoupil ze druholigového Vsetína do FBC Ostrava. Nejdríve režíroval stříbrnou ostravskou éru a jeho největším zážitkem pak určitě zůstane finále mistrovství světa v roce 2004, které mu také otevřelo cestu do nové domoviny ve Švýcarsku. Na světových šamponátech hrál celkem šestkrát a získal stříbro a bronz.

O nabídky do nižších soutěží prý není nouze, ale elitní ligu podle svých slov Martin Ostřanský definitivně opustil. „Je to těžké, na té nejvyšší úrovni je nutné věnovat sportu 5-6 večerů týdně. Ale třeba se objevím někde ve třetí lize, nabídku mám i z NLB. Uvidíme, třeba mi to začne časem chybět,“ dodává.

Martin Ostřanský. Foto: Erwin Keller

Martin Ostřanský. Foto: Erwin Keller

Překvapením v Alligator Malans je i odchod Vojtěcha Skalíka do druholigového UHC Sargensarland. A to navzdory tomu, že český střelec ještě před 14 dny tvrdil, že na další sezonu zůstane v týmu. V Malans tak bude od nové sezony jediným a novým českým zástupcem exvítkovický Lukáš Veltšmíd.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*