Michal Podhráský. facebook, foto: Anssi Koskinen Michal Podhráský. facebook, foto: Anssi Koskinen
6. 5. 2015 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Z Finska do Švýcarska. Michal Podhráský se stal novou posilou Rychenbergu

 



Michal Podhráský se stěhuje z finského Turku do švýcarské nejvyšší soutěže. Tým HC Rychenberg Winterthur představil ve středu českého zadáka jako svou novou posilu.

Už je to několik let, co čeští florbalisté ovlivňují chod klubu v Rychenbergu. Před lety byl hrajícím trenérem elitního týmu Radim Cepek, později hájil žlutočerné barvy klubu Vojtěch Skalík. Nyní přichází další výrazná česká osobnost. Čtyřiadvacetiletý reprezentační zadák Michal Podhráský najde po sezoně ve finském Turku své další angažmá právě ve Winterthuru.

Podhráský ve Finsku nabral zkušenosti, hrál ale jen o záchranu. „Salibandyliiga se mi líbila, hrál se hodně rychlý florbal. Ale od týmu jsem očekával vyšší úroveň a nebyl jsem úplně šťastný,“ přiznal důvody odchodu.

V Rychenbergu by chtěl hrát zase vyhrávat. Smlouvu zatím podepsal na jednu sezonu. „Domluvili jsme se poměrně rychle. Uvědomil jsem si, že Rychenberg má pro příští sezónu velké cíle, a jsem rád, že tu jsem. Rozhodně chci být klíčovým hráčem a pomoci postupu do semifinále. Co následuje po tom, uvidíme,“ říká Michal Podhráský.

Spokojený je s novou posilou i trenér týmu. „Chtěli jsme posílit naši defenzivu a Podhráský je přesně to, co jsme hledali. Je to fyzicky zdatný a agresivní obránce s mezinárodními zkušenostmi. Navíc je to dříč s vítěznou mentalitou,“ charakterizuje novou akvizici Rolf Kern.

Michal Podhráský se do Švýcarska přesune v polovině léta, mezitím se bude připravovat se střešovickým Tatranem, kde dříve hrával.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*