Milan Garčar. Foto: facebook Milan Garčar. Foto: facebook
7. 8. 2015 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Čtyři sezony, čtyři země. Světoběžník Garčar našel angažmá ve Švýcarsku

 



Milan Garčar se představil v novém dresu. Od nadcházející sezony bude nastupovat ve švýcarské nejvyšší soutěži za Kloten Bülach Jets. Během posledních čtyř let tak bývalý český reprezentant zkompletuje angažmá ve všech čtyřech nejlepších ligách světa.

V roce 2012 po zisku mistrovského titulu s Tatranem odešel liberecký rodák za velkou výzvou do Helsingborgu. Do Švédska se přitom vracel, neboť už měl za sebou roční působení ve dresu Falunu.

Na jihu Švédska ale společně s krajanem Davidem Rytychem vydržel jen jednu sezonu a vrátil se do české extraligy. Po zisku dalšího titulu s Tatranem na konci sezony 2013/14 však opět vyrazil na sever. Ve finském Nokianu hrál tentokrát spíš o záchranu a po sezoně oznámil hledání nového angažmá. To našel ve Švýcarsku.

Dvaatřicetiletý Milan Garčar oznámil, že nebude hrát se svým oblíbeným číslem 16, které v týmu nosí Sandro Fischer. Český ofenzivní obránce si vybral sedmnáctku. „Před novou výzvou, novými cíli. Znovu začátek, který s sebou nese příjemnou nervozitu, co že mě to vlastně čeká. Těším se na skvělou spolupráci Kloten Bülach Jets!“ napsal na svém facebooku.

Čeká ho ale, stejně jako v uplynulé sezoně v barvách Nokianu, spíše boj o záchranu. Kloten loni skončil po základní části na 10. místě.

Milan Garčar není prvním Čechem v týmu, v minulosti hájili černo-modré barvy například Adam Štegl nebo Jan Freund.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*