31. 8. 2015 Český pohár (0) KOMENTÁŘŮ

Pohár ČP má za sebou první kolo

 



O uplynulém víkendu se odehrálo 1. kolo tradičního Poháru České Pojišťovny. Zúčastnilo se ho neuvěřitelné množství 85 týmů, většinu z nich tvořili účastníci regionálních soutěží. A o zajímavé výsledky nebyla nouze.

Na účast v úvodních bojích prestižní soutěže budou chtít asi rychle zapomenout hráči FBC Unhošť.  Ve skupině C skončili na 4. místě jen díky neúčasti původně přihlášeného SK 2012 Plzeň, všechny tři zápasy prohráli dvojciferným skóre a od vítězů skupiny z Děčína schytali těžko představitelný debakl 2:27.

Nedařilo se ani Coyotes Jablunkov, loňský překvapivý účastník pohárového 4. kola skončil ve své skupině bez bodu. Podobně dopadli kromě jiných i Valašské Meziříčí a překvapivě také mužstvo z nejvyšší pražské a středočeské regionální soutěže, IBK Kubánský klan.

4 výhry ze 4 zápasů si naopak připsal například třetiligový favorit z Havlíčkova Brodu, divizní Benešov nebo Spartak Hluk. Ten má podle dosavadních neúplných statistik ve svém kádru nejlepšího střelce 1. kola Martina Tuhého, jenž vsítil během víkendu 10 branek. Nejlepšími nahrávači jsou pak s 9 asistencemi Tuhého spoluhráč Marek Šimíček a bývalý hráč Vítkovic Václav Gurkovský, oblékající nyní dres Slovanu Havířov.

Známé jsou už i dvojice pro 2. kolo. V moravské části dojde na zajímavý souboj Ossiko Třinec a Zlín Lions, Praha uvidí divizní derby Panthers a Wizards, proti sobě se postaví také Jihlava a Havlíčkův Brod.

 


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*