Extraliga žen zažila už v prvním kole pozdvižení. Ve středu totiž Česká florbalová unie kontumovala utkání Liberce s Tatranem ve prospěch pražského týmu. Neměla jinou možnost, za Crazy girls totiž nastoupila Lucie Veidlová, která ještě v té době neměla vyřízenou registraci pod Ještědem. Trenérka Lenka Bartošová vzala chybu na sebe a věří, že tým negativně neovlivní.
Pro Veidlovou to bylo vůbec první utkání v extralize, dokonce v něm dala branku. Jenže už před začátkem se přišlo na to, že ji není možné zadat do online zápisu o utkání. Důvod byl prostý: Veidlová totiž ještě neměla vyřízenou registraci v Liberci, proto ani nemohla figurovat v podmnožině hráček, které byly oprávněny do utkání v dresu Crazy girls zasáhnout.
Trenérka Lenka Bartošová si je pochybení vědoma. „Bohužel k tomu není co dodat,“ povzdechla si. „Jako vedení týmu jsme pochybili a mrzí nás to. Bohužel hlavně holky, které za nic nemůžou,“ smutní.
První zápas, který navíc okořenila branka vracející se Shanaminy, tak pro Liberec přišel vniveč, byť jej původně vyhrál 4:2. „Holky dřou, jak nejvíce můžou, a pak nám jedna chybička vezme tři body,“ hořekuje nad pokaženým úvodem sezony.
Pár hodin po kontumaci se už ale zároveň snaží tým nabudit. „Věřím, že se tým k tomu postaví čelem, neustále si půjde za svým cílem a že nás tahle hloupá chyba nesloží,“ burcuje. Pravda, času nemá mnoho, blíží se sváteční dvojkolo a los není ideální: v sobotu zajíždí Crazy girls do neoblíbených Židenic, v pondělí přivítají Vítkovice.
Úřední výsledek je v nejvyšších soutěžích neobvyklý, přesto si historie podobný případ pamatuje. Vítkovicím byly na začátku ročníku 2007/2008 zkontumovány hned dva zápasy, protože k nim nastoupila s neplatným registračním průkazem Andrea Pastušková. Za Vítkovice sice hrála už dříve, jenže před zmíněnou sezonou do ostravského klubu přestupovala a nový průkaz platil až od týdne následujícího po obou zápasech.
Autor: Michal Dannhofer
Bary to vezme na sebe a co Prochazkova?
Procházková? Ta rozdá pokuty na regionu klubům a rozhodčím za ptákoviny, aby na tu pokutu vydělala. Ale svou chybu neuzná. Ona je totiž zvyklá z regionu, že jako sekretář FBC a zároven regionu, pokuty ,který by měl dostat Liberec. Vždycky stornuje, ale hold na celostátu ty dlouhý prsty nemá.
Chyba je jednoznačně na straně Liberce.Ale vše mohlo být úplně jinak, kdyby rozhodčí dělali svou práci pořádně. Mají totiž za povinnost si před zápasem nechat od pořadatele odsouhlasit, že zápis o utkání je správně vložen do FISu..Zjistili by totiž, že hráčku doněj nelze vložit. Podle regulí by jí nesměli připustit ke hře. Zápas by se nekontumoval a Liberec by dostal maximálně pokutu.Škoda.Zajímavé je, že si svou povinnost nesplnili naši mezinárodní rozhodčí W…..
Stačí číst i ofiko zdroje: https://www.ceskyflorbal.cz/extraliga-zeny/zpravy/detail/kontumace-liberec-prisel-o-vyhru-v-1-kole-extraligy-zen/
Rozhodčí si svoji povinnost splnili.
„Podle regulí by jí nesměli připustit ke hře.“….blábol, taková regule neexistuje. Pokud se pletu, dejte sem odkaz na danou reguli a já se Vám omluvím.
Liberec byl upozorněn, že hráčka ve FISU není uvedena, přesto trval na tom, že hráčka nastoupí. Co mají rozhodčí víc dělat? Mají jí zamknout v šatně?
Souhlas s Mařena,,on pan pisatel Fandousek bude asi chytrej jak Pelta..konec konců, chyba je na straně sekretáře klubu. Který to má v náplni práce a je za to placen. A pro Fandousek ,co konkrétně teda pane Berbr rozhodčí uděli špatně?
Ujistili domácí, že to bude jen za pokutu.Kdyby nic nekomentovali nebo dělali hloupý Honzy, udělali by nejlépe.Hloupost domácích, že jim věřili a neznali řády.
to UPS: kdo byl v hale, tak ví..
Toto vždy končí kontumací a je uplně jedno jedno jestli se jedná o starší žáky nebo extraligu. Takže mi tu netvrďte, že rozhodčí někoho přesvědčovali, že to bude jen za pokutu. A i kdyby, tak někdo tak pitomej, že nezná ani nejzákladnější předpisy nemůže působit v extralize na střídačce.
to Hippias:
Drobný rozdíl tady je 🙂
– pokutou skončí případ, kdy hráčka není registrovaná v ČFbU a nastoupí k zápasu
– kontumací a pokutou skončí případ, kdy je hráčka registrována v jiném klubu a nastoupí k zápasu
Jelikož dotyčná byla registrována od roku 2007 v 1. FbK Jablonec n. N. nastala situace vedoucí k pokutě a kontumaci.
Trenéři Liberce o tom věděli a přesto nechali hráčku nastoupit a čekali co? Že jim to projde? A ještě to nazývají hloupou chybou?
😀 😀 😀
zajímavé je, jak se k tomu staví některé jiné sporty.
minulý týden tuším dostal nějaký hopkejový klub za víceméně stejný prohřešek docela tučnou pokutu (což 5000 Kč na úrovni ryze amatérského sportu také není málo…) a sportovní výsledek zůstal zachován.
Aneb, pokud to nebyla zjištěna hráčka úplně „načerno“, to jest že v té době již měla zažádáno o registraci, je kontumace úplně to nejdebilnější řešení. Jsem si vědom, že to tak je v řádech, ale považuji to v takovémto případě za debilní řešení.
co píšete je demagogie…nejdříve si přečtěte, za co dostal Litvínov pokutu 100.000,- Kč..Hráč jen nebyl na soupisce pro extraligu, ale byl členem oddílu, to je hodně velký rozdíl!
Nemyslím si, že je to demagogie.
A nedávám mezi oba případy úplné rovnítko.
Co si myslím je, že o tom, proč a jak se to stalo, víte prd, tak prosím buďte opatrný ve svých soudech „demagogie“.
registrace v cizím oddíle x nebyl na soupisce (přesněji na seznamu hráčů dle hokejistů)…já to vnímám jako dvě naprosto odlišné věci a pro mě je demagogie napsat „víceméně stejný prohřešek“. Jen by mě zajímal Váš názor, kdyby to bylo opačnně (kontumace vůči Tatranu) a jestli by jste použil taky tato slova „víceméně stejný prohřešek“…
Boha!!!! Ta hračka nebyla registrována v cizím oddíle!
Říkam, že o tom víte prd, tak už opravdu Prosím pssss.
To je snad ale poprvé, co neskončil podobný případ kontumací, to není sportem, i v hokeji se za podobné věci, jako „spáchal“ teď Litvínov, dávala vždy kontumace a z nějakého důvodu to tentokrát skončilo pouze pokutou, takže přístup v hokeji je stejný;-)
Problém spíš bude (pokud o hráčce a FISu věděli před utkáním), že nešlo o „hloupou chybu“, ale o vědomé a úmyslné porušení pravidel. Pravděpodobně s přesvědčením, že reprezentační trenérce tohle přece projde. Syndrom LimbEGOrský je nejspíš prudce nakažlivý.
Trest tedy zcela adekvátní. Škoda jen, že postihne hráčky a klub, namísto samotné trenérky.
Pokud si někdo jako Liberec ,hraje na velkoklub. Měl by fungovat sekretář, kterýho to je práce.
To sice jo, ale když vím, že nezafungoval (hráčka není registrovaná) a dozvím se to před zápasem, tak jen blázen to nerespektuje a nechá si zkontumovat zápas, který by nejspíše vyhrál i nebýt té hráčky.
To je fakt, to je pravda 😉
Pokud by byla hráčka ve FISu v Liberci, byla by to jen pokuta za nezařazení na soupisku (nebo nezaplacení licence).
Pokud byla v jiném oddíle, je to pokuta a kontumace.
https://www.ceskyflorbal.cz/osoba/0710220652
A důvod proč hrála? Ujištění rozhodčích, že to bude jen za pokutu.
2014 Zrušena registrace hráčem v 1. FbK Jablonec n.N. (119) (podáno 21. 9. 2015)
2007 Registrace 1. FbK Jablonec n.N. (119)
2007 Členství v České florbalové unii