Spojení Lenky Bartošové s Libercem se chýlí ke konci. Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
23. 9. 2015 Extraliga žen (24) KOMENTÁŘŮ

Liberec přišel o tři body. Doufám, že nás hloupá chyba nesloží, říká trenérka

 



Extraliga žen zažila už v prvním kole pozdvižení. Ve středu totiž Česká florbalová unie kontumovala utkání Liberce s Tatranem ve prospěch pražského týmu. Neměla jinou možnost, za Crazy girls totiž nastoupila Lucie Veidlová, která ještě v té době neměla vyřízenou registraci pod Ještědem. Trenérka Lenka Bartošová vzala chybu na sebe a věří, že tým negativně neovlivní.

Pro Veidlovou to bylo vůbec první utkání v extralize, dokonce v něm dala branku. Jenže už před začátkem se přišlo na to, že ji není možné zadat do online zápisu o utkání. Důvod byl prostý: Veidlová totiž ještě neměla vyřízenou registraci v Liberci, proto ani nemohla figurovat v podmnožině hráček, které byly oprávněny do utkání v dresu Crazy girls zasáhnout.

Trenérka Lenka Bartošová si je pochybení vědoma. „Bohužel k tomu není co dodat,“ povzdechla si. „Jako vedení týmu jsme pochybili a mrzí nás to. Bohužel hlavně holky, které za nic nemůžou,“ smutní.

První zápas, který navíc okořenila branka vracející se Shanaminy, tak pro Liberec přišel vniveč, byť jej původně vyhrál 4:2. „Holky dřou, jak nejvíce můžou, a pak nám jedna chybička vezme tři body,“ hořekuje nad pokaženým úvodem sezony.

Pár hodin po kontumaci se už ale zároveň snaží tým nabudit. „Věřím, že se tým k tomu postaví čelem, neustále si půjde za svým cílem a že nás tahle hloupá chyba nesloží,“ burcuje. Pravda, času nemá mnoho, blíží se sváteční dvojkolo a los není ideální: v sobotu zajíždí Crazy girls do neoblíbených Židenic, v pondělí přivítají Vítkovice.

Úřední výsledek je v nejvyšších soutěžích neobvyklý, přesto si historie podobný případ pamatuje. Vítkovicím byly na začátku ročníku 2007/2008 zkontumovány hned dva zápasy, protože k nim nastoupila s neplatným registračním průkazem Andrea Pastušková. Za Vítkovice sice hrála už dříve, jenže před zmíněnou sezonou do ostravského klubu přestupovala a nový průkaz platil až od týdne následujícího po obou zápasech.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • kala napsal:

    Bary to vezme na sebe a co Prochazkova?

    • ICHna napsal:

      Procházková? Ta rozdá pokuty na regionu klubům a rozhodčím za ptákoviny, aby na tu pokutu vydělala. Ale svou chybu neuzná. Ona je totiž zvyklá z regionu, že jako sekretář FBC a zároven regionu, pokuty ,který by měl dostat Liberec. Vždycky stornuje, ale hold na celostátu ty dlouhý prsty nemá.

  • Fandousek napsal:

    Chyba je jednoznačně na straně Liberce.Ale vše mohlo být úplně jinak, kdyby rozhodčí dělali svou práci pořádně. Mají totiž za povinnost si před zápasem nechat od pořadatele odsouhlasit, že zápis o utkání je správně vložen do FISu..Zjistili by totiž, že hráčku doněj nelze vložit. Podle regulí by jí nesměli připustit ke hře. Zápas by se nekontumoval a Liberec by dostal maximálně pokutu.Škoda.Zajímavé je, že si svou povinnost nesplnili naši mezinárodní rozhodčí W…..

    • theshorty napsal:

      „Podle regulí by jí nesměli připustit ke hře.“….blábol, taková regule neexistuje. Pokud se pletu, dejte sem odkaz na danou reguli a já se Vám omluvím.

    • Mařena napsal:

      Liberec byl upozorněn, že hráčka ve FISU není uvedena, přesto trval na tom, že hráčka nastoupí. Co mají rozhodčí víc dělat? Mají jí zamknout v šatně?

      • UPS napsal:

        Souhlas s Mařena,,on pan pisatel Fandousek bude asi chytrej jak Pelta..konec konců, chyba je na straně sekretáře klubu. Který to má v náplni práce a je za to placen. A pro Fandousek ,co konkrétně teda pane Berbr rozhodčí uděli špatně?

        • Fandousek napsal:

          Ujistili domácí, že to bude jen za pokutu.Kdyby nic nekomentovali nebo dělali hloupý Honzy, udělali by nejlépe.Hloupost domácích, že jim věřili a neznali řády.
          to UPS: kdo byl v hale, tak ví..

          • Hippias napsal:

            Toto vždy končí kontumací a je uplně jedno jedno jestli se jedná o starší žáky nebo extraligu. Takže mi tu netvrďte, že rozhodčí někoho přesvědčovali, že to bude jen za pokutu. A i kdyby, tak někdo tak pitomej, že nezná ani nejzákladnější předpisy nemůže působit v extralize na střídačce.

          • pravda napsal:

            to Hippias:
            Drobný rozdíl tady je 🙂
            – pokutou skončí případ, kdy hráčka není registrovaná v ČFbU a nastoupí k zápasu
            – kontumací a pokutou skončí případ, kdy je hráčka registrována v jiném klubu a nastoupí k zápasu

            Jelikož dotyčná byla registrována od roku 2007 v 1. FbK Jablonec n. N. nastala situace vedoucí k pokutě a kontumaci.

  • kecal napsal:

    Trenéři Liberce o tom věděli a přesto nechali hráčku nastoupit a čekali co? Že jim to projde? A ještě to nazývají hloupou chybou?
    😀 😀 😀

  • slunce napsal:

    zajímavé je, jak se k tomu staví některé jiné sporty.
    minulý týden tuším dostal nějaký hopkejový klub za víceméně stejný prohřešek docela tučnou pokutu (což 5000 Kč na úrovni ryze amatérského sportu také není málo…) a sportovní výsledek zůstal zachován.
    Aneb, pokud to nebyla zjištěna hráčka úplně „načerno“, to jest že v té době již měla zažádáno o registraci, je kontumace úplně to nejdebilnější řešení. Jsem si vědom, že to tak je v řádech, ale považuji to v takovémto případě za debilní řešení.

    • Boleslav - platce pokut napsal:

      co píšete je demagogie…nejdříve si přečtěte, za co dostal Litvínov pokutu 100.000,- Kč..Hráč jen nebyl na soupisce pro extraligu, ale byl členem oddílu, to je hodně velký rozdíl!

      • slunce napsal:

        Nemyslím si, že je to demagogie.
        A nedávám mezi oba případy úplné rovnítko.
        Co si myslím je, že o tom, proč a jak se to stalo, víte prd, tak prosím buďte opatrný ve svých soudech „demagogie“.

        • Boleslav - platce pokut napsal:

          registrace v cizím oddíle x nebyl na soupisce (přesněji na seznamu hráčů dle hokejistů)…já to vnímám jako dvě naprosto odlišné věci a pro mě je demagogie napsat „víceméně stejný prohřešek“. Jen by mě zajímal Váš názor, kdyby to bylo opačnně (kontumace vůči Tatranu) a jestli by jste použil taky tato slova „víceméně stejný prohřešek“…

          • Slunce napsal:

            Boha!!!! Ta hračka nebyla registrována v cizím oddíle!
            Říkam, že o tom víte prd, tak už opravdu Prosím pssss.

    • Jirka Bareš napsal:

      To je snad ale poprvé, co neskončil podobný případ kontumací, to není sportem, i v hokeji se za podobné věci, jako „spáchal“ teď Litvínov, dávala vždy kontumace a z nějakého důvodu to tentokrát skončilo pouze pokutou, takže přístup v hokeji je stejný;-)

  • Jorge napsal:

    Problém spíš bude (pokud o hráčce a FISu věděli před utkáním), že nešlo o „hloupou chybu“, ale o vědomé a úmyslné porušení pravidel. Pravděpodobně s přesvědčením, že reprezentační trenérce tohle přece projde. Syndrom LimbEGOrský je nejspíš prudce nakažlivý.

    Trest tedy zcela adekvátní. Škoda jen, že postihne hráčky a klub, namísto samotné trenérky.

    • UPS napsal:

      Pokud si někdo jako Liberec ,hraje na velkoklub. Měl by fungovat sekretář, kterýho to je práce.

      • steve napsal:

        To sice jo, ale když vím, že nezafungoval (hráčka není registrovaná) a dozvím se to před zápasem, tak jen blázen to nerespektuje a nechá si zkontumovat zápas, který by nejspíše vyhrál i nebýt té hráčky.

  • XXX napsal:

    Pokud by byla hráčka ve FISu v Liberci, byla by to jen pokuta za nezařazení na soupisku (nebo nezaplacení licence).
    Pokud byla v jiném oddíle, je to pokuta a kontumace.

  • pravda napsal:

    https://www.ceskyflorbal.cz/osoba/0710220652
    A důvod proč hrála? Ujištění rozhodčích, že to bude jen za pokutu.

  • pravda napsal:

    2014 Zrušena registrace hráčem v 1. FbK Jablonec n.N. (119) (podáno 21. 9. 2015)
    2007 Registrace 1. FbK Jablonec n.N. (119)
    2007 Členství v České florbalové unii

Napsat komentář

*