Matěj Čermák po pěti letech v A týmu Sparty zamíří do Švýcarska. Foto: ACEMA Sparta Praha Matěj Čermák po pěti letech v A týmu Sparty zamíří do Švýcarska. Foto: ACEMA Sparta Praha
25. 4. 2024 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Matěj Čermák posílí švýcarský St. Gallen

 



Matěj Čermák se rozhodl vyzkoušet si angažmá v zahraničí. Útočník pražské Sparty se přesune do švýcarského týmu UHC Waldkirch-St.Gallen. Nový klub už Čermáka představil jako posilu na svém webu i na sociálních sítích.

„Sparta mi dala spoustu životních a sportovních zkušeností za které jsem vděčný. Hlavně mám zde spoustu lidí, kteří už nejsou jen moji spoluhráči, ale primárně moji kamarádi. Zároveň jsem zde prožil spoustu zážitků nejen na hřišti, na které budu rád vzpomínat. Nyní jsem se rozhodl pro změnu a udělám vše pro to, abych ze sebe udělal lepší verzi sama sebe ve sportovní i lidské stránce,“ řekl Čermák k rozhodnutí přesunout se do švýcarské ligy.

Čermák působil v A týmu Sparty pět let, předtím se podílel na mládežnických úspěších pražského klubu, kam přišel z Kladna. V áčku se propracoval mezi ofenzivní opory mužstva. V uplynulé sezoně v 26 startech v základní části posbíral 22 bodů. Ve čtvrtfinále play off, ve kterém Sparta vypadla s Chodovem, byl s osmi body nejproduktivnějším hráčem svého týmu.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*