Florbalistky Chodova zapsaly výhru nad Tatranem. Foto: Otakar Prášek, Florbal Chodov Florbalistky Chodova zapsaly výhru nad Tatranem. Foto: Otakar Prášek, Florbal Chodov
26. 4. 2024 Extraliga žen (2) KOMENTÁŘŮ

Konec další chodovské ikony. Magdaléna Plášková ukončila kariéru

 



Ve čtvrtek Tom Ondrušek, v pátek Magdaléna Plášková. Chodov oznámil konec další své ikony, tentokráte se jedná o dlouholetou reprezentantku a ikonu tamního ženského týmu – univerzálku Magdalénu Pláškovou. 26Letá florbalistka končí na Chodově po třinácti letech.

Magdaléna Plášková spojila prakticky celou svou dospělou kariéru s Chodovem, za jiný ženský tým v české nejvyšší soutěži nenastoupila, sezónu 2020/2021 odehrála za švýcarský celek Red Ants.

V sezóně 2014/2015 se dočkala historického úspěchu v podobě titulu z Extraligy žen, Chodov tehdy porazil Herbadent 4:1, třikrát pak s Chodovem získala Pohár Českého florbalu.

Na reprezentační úrovni dosáhla největšího úspěchu na loňském ženském světovém šampionátu v Singapuru, odkud se vrátila s bronzovou medailí.

Za ženy Chodova odehrála v Extralize žen celkem 267 zápasů a zapsala 370 bodů (216+153).


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Fanoušek napsal:

    Zkušená hráčka, která bude Chodovu hodně chybět. Ať se ti daří Majdo!

  • Fan2 napsal:

    Majdo, díky za všechny hezké chvíle, které jsi nám svou hrou za Chodov i repre dávala. Škoda, že končíš tak brzo. Budeš chybět. Hodně štěstí!

Napsat komentář

*