Jakub Kopecký bude chtít ve Švédsku zužitkovat zkušenosti nasbírané v dresu Liberce. Foto: Adriana Micáková, FBC Liberec Jakub Kopecký bude chtít ve Švédsku zužitkovat zkušenosti nasbírané v dresu Liberce. Foto: Adriana Micáková, FBC Liberec
25. 4. 2024 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Jakub Kopecký míří do Helsingborgu!

 



Útočník Liberce a velká opora poslední sezony Jakub Kopecký zamíří ještě víc na sever! 25letý forvard si vyzkouší švédskou nejvyšší soutěž v dresu Helsingborgu. Po Filipu Smutném se stává druhým libereckým hráčem, jenž se přesune do Švédska.

Do Liberce přišel odchovanec Jaroměře v roce 2017. Postupně se propracoval mezi opory severočeského klubu. V poslední sezoně nastřádal úctyhodných 42 kanadských bodů a dosáhl tak na své kariérní maximum. Celkově v libereckém FBC zapsal ve 165 zápasech 165 bodů. Vedle české superligy si střihl krátké angažmá v zámoří, kde v létě s týmem Florida Vikings ovládl americkou NAFL.

„Sledoval jsem Helsingborg, když tam hráli Patrik Suchánek a Daniel Šebek. Vím, že tam hrálo mnoho velmi dobrých hráčů a že je to klub s velkou historií. Vždy se mi Helsingborg líbil a bude mi ctí nosit jeho dres,“ uvedl Kopecký po oznámení přestupu na webu švédského klubu.

„SSL sleduji už dlouho. Vždycky jsem ji viděl jako nejlepší ligu na světě. Líbí se mi, jak rozhodčí nechají hru plynout. Díky tomu je to rychlejší a tvrdší. Snil jsem o tom, že tu budu jednou hrát,“ dodal Kopecký. Helsingborg v aktuálním ročníku desátou příčku, postup do play off mu utekl o osm bodů.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*