Filip Smutný se z Liberce přesune do švédské SSL. Foto: Jaroslav Appeltauer Filip Smutný se z Liberce přesune do švédské SSL. Foto: Jaroslav Appeltauer
28. 3. 2024 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Kanonýr Liberce Smutný míří do Švédska! Hrát bude za Jönköping

 



Liberecká ofenzivní opora Filip Smutný vyslyšela volání ze severu. Kanonýr FBC od nové sezony posílí Jönköping, jenž aktuálně bojuje v play off švédské superligy proti Storvretě. Smutný tak rozšíří českou enklávu v SSL.

Smutný dosud nasbíral v 89 zápasech v nejvyšší české soutěži 136 bodů. Do superligy vlétl jako uragán a hned ve své, premiérovém ročníku 2021/2022 mezi dospělými pro sebe uzmul korunu krále střelců. I v dalších sezonách Liberec táhl svými příspěvky. Teď posílí osmý tým základní části švédské ligy.

„Nebylo to vůbec jednoduché rozhodnutí, ale věřím, že teď přišel ten správný čas na změnu. Už od dětství bylo mým velkým snem zahrát si švédskou SSL, což znamenalo hodiny obětovaného času a tvrdé práce. Jönköping mi tuto možnost nabídl a já jsem za ni velmi vděčný,“ uvedl Filip Smutný pro klubový web.

„Mají mladý, dravý a nadějný tým s podobnou vizí jako Liberec. Mám rád nové výzvy a už teď se nemohu dočkat. S florbalem spojím i studium na místní univerzitě. Věřím, že se posunu ve florbalovém i osobním životě, nasbírám mnoho zkušeností a zároveň poznám novou zemi,“ uvedl k nové destinaci, kde bude v nadcházejícím ročníku působit.

„Rád bych poděkoval libereckému vedení za umožnění přestupu. Moc děkuji také všem spoluhráčům a trenérům, kteří mě v mé kariéře doteď podporovali a ovlivňovali. Liberec samozřejmě budu i nadále sledovat, je pro mě jako druhá rodina a určitě se sem někdy rád vrátím,“ dodal Smutný.

V Jönköpings IK naváže na své krajany, v minulosti tam totiž působili bývalí reprezentanti Martin Richter, Tomáš Sladký či současný útočník Mladé Boleslavi Martin Tokoš, který je dosud jediným Čechem, který nejlepší florbalovou ligu světa dokázal vyhrát.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*