Trenér Tatranu Jiří Jakoubek. Foto: flickr ČFbU Trenér Tatranu Jiří Jakoubek. Foto: flickr ČFbU
1. 10. 2015 Pohár mistrů (0) KOMENTÁŘŮ

Je to jeden z vrcholů sezony, ví Jakoubek. Do boje půjde bez kapitána Deutsche

 



Když Tatran před čtyřmi roky vybojoval na Poháru mistrů stříbro, Jiří Jakoubek u týmu ještě nepůsobil. Od té doby se kádr střešovického Tatranu výrazně proměnil. Přišlo několik mladých hráčů, posily ze Slovenska, ale také se Střešovičtí musejí obejít bez florbalového génia Martina Richtera. Mladý kouč je však odhodlaný pokusit se navázat na tehdejší úspěch.

Jakoubek si je vědom, co Pohár mistrů pro úřadujícího českého mistra znamená. „Určitě ho bereme jako jeden z vrcholů sezony. Neobětovali jsme tomu v úvodu soutěže úplně vše, ale myslím si, že jsme se dokázali poctivě připravit,“ je si mladý trenér jistý.

Tatran je zatím v superlize stoprocentní. Jak proti Spartě, tak proti Pardubicím se však Střešovičtí trápili, což bylo dáno různými okolnostmi. „Zkoušeli jsme něco, co bychom mohli na Poháru mistrů potřebovat. Ať už se to týká různých variant v sestavě či dalších speciálních prvků. Doufám, že to budeme o nadcházejícím víkendu aplikovat do naší hry,“ věří Jakoubek.

Zranění z Czech Open doposud nevyléčil kapitán Střešovic Marek Deutsch a na Poháru mistrů tak bude Tatranu chybět. „Vyškrtli jsme ho z finální soupisky a byl nahrazen mladým nadějným juniorem Adamem Tlapákem. Zranění, které prodělal, mu ještě neumožňuje nastoupit. Kádr tedy máme bohužel až na kapitána kompletní,“ řekl smířeně o absenci lídra.

Pražané se připravují na norský Slevik. Podařilo se Jakoubkovi sehnat dostatek studijního materiálu o norském celku? „Úplně jednoduché to nebylo, ale díky našim kontaktům máme video z jejich posledního ligového zápasu, který se Sveivou prohráli 7:8 v prodloužení,“ poodkrývá svou přípravu na čtvrtfinálového soupeře.

A o norském týmu se rozpovídal. „Viděli jsme podstatné záběry z toho, jak budou hrát a kde jsou jejich silné stránky. Máme nastudované jejich klíčové hráče, rozehrávku, obranu. Pokud tedy budou praktikovat stejnou hru jako v tom posledním zápase, tak si myslím, že je máme dobře přečtené,“ nepřipouští, že by trenérský štáb něco podcenil.

Zároveň však přidává, že zápas se bude odvíjet od toho, jaký výkon předvede Tatran. „Bude záležet na nás, abychom se vyvarovali hloupým chybám a abychom předvedli poctivou defenzivu, kterou umíme. A rozhodne také větší síla v zakončení,“ vypočítává.

V případě postupu se Tatran utká v semifinále s Falunem. Jakoubek nerad spekuluje, ale i na další zápas bude jeho tým nachystán. „Máme připravené varianty na všechny soupeře. Falun je sice taková florbalová Barcelona, ale letos nemají tak velkou sílu jako v minulé sezoně. Bude to hlavně o spolupráci Carlströma s Enströmem. Pokrýt tyhle střelce a sehrát vyrovnanou partii s ostatními pětkami,“ nastiňuje recept na švédského giganta.

Nejprve však jeho tým musí přehrát Slevik. A v jednom zápase se může stát vše. Zahrát si s Falunem, to by byl svátek. Snad Střešovice tato motivace požene vpřed. Čtvrtfinálový duel Tatran sehraje zítra od 20 hodin.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*