Tatran Střešovice je v semifinále Poháru mistrů 2015. Foto: flickr IFF Tatran Střešovice je v semifinále Poháru mistrů 2015. Foto: flickr IFF
2. 10. 2015 Pohár mistrů (0) KOMENTÁŘŮ

Tatran = Jasná záležitost: Po Sleviku čeká v semifinále slavný Falun

 



Tatran si v Mladé Boleslavi znovu zahraje semifinále Poháru mistrů. Florbalisté ze Střešovic si postup do druhého hracího dne zajistili díky jednoznačnému vítězství 6:1 nad norským Slevikem.

Začátek zápasu byl sice ze strany Tatranu trochu rozpačitý a Norové šli díky gólu velezkušeného Thomase Straeteho do vedení. Čtyři minuty poté ale Martin Kubovič pohotovou střelou srovnal a od té chvíle Střešovičtí diktovali ráz hry.

Ve druhém dějství pak Tatran potvrdil svou převahu i gólově a to hned čtyřikrát. Fořtovi servíroval na gól na 2:1 zpoza brány Marek Vávra, aby sám vzápětí filigránskou tečí dodal při přesilovce svému týmu klid na hole. Čtvrtá trefa Řehoře a následný gól do šatny od Mayera jen stvrdily jasné vedení českého týmu.

Tatran si vítězství dokázal pohlídat a do šancí pustil Nory už jen ve vlastním oslabení za rozhodnutého stavu. Gólman Michal Rebro ale potvrdil skvělou formu z posledních týdnů.

Střešovice svůj zápas na rozdíl od Mladé Boleslavi zvládly. Pravda, měly o poznání lehčího soupeře, ale dokázaly naplnit mnohdy zrádnou roli favorita. Pro nově se tvořící tým je to rozhodně bonus.

Zní to až neuvěřitelně, ale z dvacetičlenného kádru Tatranu, který v roce 2011 postoupil do finále Poháru mistrů, zasáhli do hry jen tři hráči – Marek Vávra, Filip Ulmann a Milan Fridrich. V kádru pak zůstali už jen zraněný Marek Deutsch a gólman Tomáš Kafka. Tak velkou obměnou tým prošel.

V sobotu večer čeká na Střešovice suverén posledních sezon – IBF Falun. Ale nic není nemožné, Tatran si jen musí vzpomenout na čtyři roky starou záležitost, kdy v Mladé Boleslavi porazil hvězdnou Storvretu a následně vyřadil i ambiciozní Wiler.

Čtvrtfinále Poháru mistrů v Mladé Boleslavi:

Tatran Střešovice – Slevik IBK 6:1 (1:1, 4:0, 1:0)
Branky:
14. Kubovič (Řehoř), 26. Fořt (M. Vávra), 32. M. Vávra (Ullmann), 39. Řehoř (Ullmann), 40. Mayer (Beneš), 49. Gruber (Komárek) – 10. Stræte (Grapne). Rozhodčí: Baumgartner, Kläsi. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. Diváci: 872.

Hvězdy zápasu:
*** Marek Vávra
** Michal Rebro
* Radim Fořt

Tatran
Mi. Rebro 4

Němeček 2, Beneš 2
Řehoř 3, Vítovec 2
Jan Kolísko 2, Heřmanský 2

Gruber 2, Fridrich 2, Mayer 2
Kubovič 2, Ullmann 3, Svoboda 2
Jiří Kolísko 2, Fořt 3, M. Vávra 4
navíc Komárek 2

Slevik
Ottersten 2 (41. Tvete)

Gustavsen 2, Grapne 2
Magnusson 2, D. Eriksson 2
S. Hansen 3, Moller-Olsen 2

G. Evensen 2, Straete 3, Ahlberg 3
Hjorth 2, Skistad 2, Bye 2
Ch. Hansen 2, Skafnes 2, Wiklund 2


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*