Hráči Wileru slaví postup do finále Poháru mistrů poté, co jej zařídil Patrick Mendelin. Foto: Flickr IFF
3. 10. 2015 Pohár mistrů (0) KOMENTÁŘŮ

SPV jede po jednom utkání domů, Ersigen dokonal obrat v nájezdech

 



První nasazený celek na Poháru mistrů končí před branami finále. SPV proti Ersingenu nepomohlo ani dvoubrankové vedení těsně před koncem a po fantastickém finiši švýcarského týmu, který v nájezdech dokonal obrat, míří po jednom utkání v Mladé Boleslavi domů.

Byl to nádherný duel a dosavadní vrchol boleslavského setkání. Utkání mezi Wilerem a SPV nechybělo vůbec nic: nájezdy, vyloučení, pořádný ranec branek. Tohle se muselo divákům líbit. „Je to paráda. Myslím, že jsme na takové vlně, že ani zítra nebudeme mít problém. Věříme si na Falun i na Tatran,“ radoval se po utkání obránce Daniel Šešulka. „Musím říct, že tohle je asi zatím největší zážitek v kariéře,“ dodal ostravský odchovanec.

Zápas se přitom vyvíjel jako na houpačce. V patnácté minutě vedlo SPV 2:0, Wiler ale třemi brankami otočil a v polovině základní hrací doby vyrovnal Koski. Na konci druhé třetiny šlo SPV do vedení, ale Šebek svou parádou vyrovnal na 4:4.

Finové poté dali dvě branky a ještě na začátku 58. minuty vedli 6:4, jenže Wiler dokázal při power play srovnat. „Nikdy nesmíte přestat věřit. To se nám podařilo, a tak jsme vyhráli,“ řekl autor vítězného nájezdu Patrick Mendelin.

V prodloužení totiž branka nepadla, a tak se muselo přistoupit k dovednostní soutěži. Jako první uspěl Deny Känzig, na jeho branku ještě dokázal odpovědět Mika Kohonen. „Původně jsem myslel na něco jiného, ale Deny Känzig uspěl s podobným řešením na opačnou stranu, tak jsem to zkusil a naštěstí to prošlo,“ usmál se Mendelin, který vzápětí rozhodl o postupu Švýcarů do finále. „Jsem opravdu šťastný. Hrát na mezinárodní úrovni je strašně těžké a je to vždy obrovská výzva,“ vyznal se nakonec.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*