Florbalisté Mladé Boleslavi. Foto: Jan Pavlíček Florbalisté Mladé Boleslavi. Foto: Jan Pavlíček
11. 12. 2015 Český pohár (2) KOMENTÁŘŮ

Boleslav dál sní o zlatém hattricku! Chodov vyřadil Tatran

 



Mladá Boleslav stále živí šanci na třetí pohárový triumf v řadě. Svěřenci Jana Pazdery vyhráli na půdě Bohemians 7:5 především díky příspěvku Jiřího Curneyho. Mladoboleslavský útočník měl podíl na pěti gólech Středočechů. Postup do semifinále oslavily také Chodov a Ostrava a doplnily tak Vítkovice, které si postup zajistily už minulý týden.

Boleslavští prožili skvělý nástup do utkání a po první třetině vedli 4:1. A ačkoliv v čase 20:20 proměnil Curney trestné střílení, dokázala Bohemka duel ještě zdramatizovat. V rozmezí deseti minut nasázela do mladoboleslavské sítě tři branky a dostala se na dostřel.

Jenže hosté měli Curneyho, který přidal další gól z trestného střílení a zkompletoval tím svůj hattrick. Po něm výhru Boleslavi pojistil Natov a Středočeši nakonec zápas ovládli 7:5.

Tatran v letošní sezoně na Chodov neumí. Prohrál s ním dvakrát v superlize a teď na něj nevyzrál ani v poháru. Utkání se však pro Střešovice v první třetině nevyvíjelo úplně špatně. První gól sice vstřelil Chodov, domácí ovšem následně dokázali skóre otočit ve svůj prospěch.

Chodovský Dóža pak vyrovnal, ale byl to znovu Tatran, který si vzal vedení zpět a po dvou třetinách platilo skóre 3:2. Celek z Jižního Města zabral v závěrečném dějství. Nejprve srovnal na 3:3 Pražák a deset minut před koncem rozhodl o vítězství Chodova kanonýr Ondrušek.

Nejvýraznější vítězství ve čtvrtfinále pohárové soutěže zaznamenalo ostravské FBC. Na domácím hřišti zdolalo Otrokovice vysoko 9:3, když svou palebnou sílu rozložilo rovnoměrně do všech tří třetin. Čtyřmi body se na výhře Ostravy podílel Filip Hrabal, hattrick pak zaznamenal Petr Pastor.

Čtvrtfinále Poháru České pojišťovny:

FbŠ Bohemians – Florbal Mladá Boleslav 5:7 (1:4, 3:1, 1:2)
Branky: 9. Šárka (Bagin), 23. Bagin (Šárka), 24. M. Šimek, 33. Bagin (Kisugite), 59. Šárka (Kisugite) – 1. Curney (Novotný), 7. Novotný (Curney), 11. Kadlec (Curney), 14. Tad. Chroust (Tom. Chroust), 21. Curney, 53. Curney, 58. Natov. Diváci: 105.

Tatran Střešovice – Florbal Chodov 3:4 (2:1, 1:1, 0:2)
Branky: 11. M. Vávra (Ullmann), 13. Jiří Kolísko (Svoboda), 30. Řehoř (Jan Kolísko) – 6. Ondrušek, 30. Dóža (Ondrušek), 43. Pražák (Vošta), 51. Ondrušek (Sýkora). Diváci: 80.

FBC Ostrava – Panthers Otrokovice 9:3 (3:1, 3:0, 3:2)
Branky: 13. Cirkl (Hrabal), 16. Klečka (Macháček), 18. Komačka (Hrabal), 30. Pastor (Vojtíšek), 36. Zbořil (Komačka), 38. Pastor (Komačka), 41. Pastor (Vojtíšek), 53. Hrabal (Vojtíšek), 54. Hrabal – 20. Krchňáček (Sovják), 47. Jurčík, 52. Sovják (Zatloukal). Diváci: 40.

Složení semifinálových dvojic:

Mladá Boleslav – Chodov
Ostrava – Vítkovice


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*