Esa Jussila a Lukáš Veltšmíd. Foto facebook Esa Jussila a Lukáš Veltšmíd. Foto facebook
16. 12. 2015 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Na Veltšmída dohlédne slavný Jussila. Malans reagují na krizi

 



Lukáš Veltšmíd zažil ve švýcarské lize střídání trenérů. Jeho tým Alligator Malans je před vánoční přestávkou až na nelichotivém 7. místě tabulky, a tak vedení klubu provedlo změnu. Novým koučem se stal známý Fin Esa Jussila.

Borec, který vyhrál s týmem Finska dva tituly mistrů světa a který je v Česku známý i z působení v legendární Finnstě, v minulosti působil v Malans jako hráč. Jussila se postupně z hráčské pozice posunul do role kouče a má za sebou i působení v roli asistenta švýcarské reprezentace po boku Petteriho Nykkyho.

U Aligátorů střídá Daniela Hahneho. „Změna je život. Nepředváděli jsme stoprocentní výkony, tak to vedlo ke změně trenéra. Na Esu se těším, má hodně zkušeností, které nám může předat,“ glosoval novou situaci u týmu český florbalista Lukáš Veltšmíd. Jussila povede Malans poprvé 19. prosince v utkání s Klotenem.

Alligator Malans hráli ještě v roce 2013 Pohár mistrů, letos v létě ale došlo v týmu k velké obměně kádru a skončili mimo jiné i české opory Martin Ostřanský a Vojtěch Skalík.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*