Kouč Jan Pazdera u předchozích pohárových triumfů nebyl. Dovede Boleslav do třetího finále za sebou? Foto: IFF Flickr. Kouč Jan Pazdera u předchozích pohárových triumfů nebyl. Dovede Boleslav do třetího finále za sebou? Foto: IFF Flickr.
5. 1. 2016 Český pohár (1) KOMENTÁŘŮ

Boj o cestu do Plzně: semifinále poháru je tu!

 



Pohár České pojišťovny dospěl do semifinále. O účastnících plzeňského finále se rozhodne už zítra. Kdo se bude radovat v ostravském derby? A bude pokračovat cesta Mladé Boleslavi za zlatým pohárovým hattrickem?

Duel o krále Ostravy bude hostit ČPP Aréna, v níž jsou doma hráči FBC. Přesto budou mírným favoritem hostující Vítkovice. Těm se vůbec nevydařil vstup do sezony a dlouho to vypadalo, že budou mít velký problém s postupem do superligového play-off. Pak ale svěřenci Jana Vavrečky zabrali a vystoupali v tabulce na 6. místo se slušným odstupem na týmy pod sebou.

Poslední derby na hřišti soupeře Vítkovičtí vyhráli jasně 9:3, v posledním zápase před Vánoci navíc přehráli nebezpečné Brno. To Ostrava právě na Buldoky tvrdě narazila v nedělní předehrávce a po prohře 6:16 si bude chtít v pohárovém semifinále spravit chuť. Zápas začíná v 19:00.

O půlhodinu později se rozehraje souboj o druhé finálové místo. Mladá Boleslav, vítěz předchozích dvou ročníků poháru, vyzve Chodov a k vidění bude opravdový souboj titánů. Oba soupeři se dělí o vedení v tabulce Superligy a na ostatní mají poměrně komfortní náskok, jde navíc o šampiony z minulých tří pohárových sezon.

Zatím jediný vzájemný zápas v probíhající sezoně vyhrála Boleslav 4:3. Ta bude v případě úspěchu útočit ve finále na třetí triumf za sebou. Pražané by zase rádi zavzpomínali na leden 2013, kdy se v Českých Budějovicích radovali s trofejí oni.

Jednu finálovou účast už má přitom Chodov jistou. Jeho ženy smetly 30. 12. Ostravu jasně 10:3. Soupeř úřadujících ligových mistryň vzejde z dvojice Herbadent – Bohemians, který se na Jižním Městě bude hrát od 18:15.

Finálový souboj uvidí hala Lokomotivy Plzeň už 19. 1.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

  • Helik napsal:

    Prý Chodov smetl Ostravu…. Nevím, podle výsledku možná, ale Ostrava neměla daleko k tomu, aby Chodov odjel domů s prázdnou. 🙂

Napsat komentář

*