Florbalisté Mladé Boleslavi. Foto: Jan Pavlíček Florbalisté Mladé Boleslavi. Foto: Jan Pavlíček
5. 1. 2016 Český pohár (0) KOMENTÁŘŮ

Natov poslal Boleslav do dalšího finále, stíhací jízda Ostravy na Vítkovice nestačila

 



Mladá Boleslav může dále snít o třetím pohárovém titulu za sebou. V extrémně napínavém zápase porazila Chodov 6:5 gólem Jana Natova minutu a půl před koncem. Jejím soupeřem v plzeňském finále budou Vítkovice, které získaly v průběhu zápasu velký náskok, nakonec ale zuby nehty ubránily vítězství 10:9.

Technologové z Boleslavi v domácím prostředí po šesti minutách prohrávali, ve 25. minutě ale už vedli po druhém zásahu Radima Křenka 3:1. Souboj vedoucích týmů Superligy nabídl parádní florbal a vedení se přelévalo z jedné strany na druhou. Chodov otočil na 4:3, obhájci titulu ale díky Tomáši Novákovi před půlkou třetího dějství vyrovnali.

Rozhodnutí přišlo v samotném závěru. Na gól Tadeáše Chrousta ještě odpověděl ránou pod břevno Petr Pražák, v čase 58:22 ale vrátil Boleslavi vedení Jan Natov. Hosté už srovnat nedokázali ani v závěrečné powerplay a finále si tak zahrají svěřenci Jana Pazdery. Boleslav bude bojovat o Pohár už potřetí za sebou, v obou předchozích případech byla úspěšná.

Vítkovice poslaly do zápasu na hřišti FBC Ostrava i Gabriela Merthu, kvůli jehož přestupu se před sezonou oba kluby dostaly do ostrého sporu. Do vedení šli už po 38 vteřinách hosté, když se trefil po slovenské spolupráci Ladislav Gál. V brance předloňských mistrů zářil mladý talent Petr Blakala. Ten více než polovinu utkání nedovolil soupeři skórovat a díky gólům jeho spoluhráčů Vítkovice odskočily až na hrozivých 7:0.

Ve třetím dějství se ale nechal ve vlastním oslabení na 5 minut vyloučit Marek Matejčík. Dvojnásobnou přesilovku Ostrava nevyužila, v pokračující klasické početní výhodě se však už její střelci probudili. Pod vedením pětibodového Filipa Hrabala se FBC dotáhlo až na rozdíl jednoho gólu, nakonec ale přeci jen podlehlo poměrem 9:10. Boleslavský zlatý hattrick se tedy ve finále v Plzni pokusí překazit Vítkovice.

Výsledky semifinále Poháru České pojišťovny mužů

Florbal Mladá Boleslav – Florbal Chodov 6:5 (2:1, 1:3, 3:1)
Branky: 12. Křenek (Curney), 16. Salát (Bouška), 25. Křenek (Jelínek), 49. Novák (Kološ), 55. Tad. Chroust (Kološ), 59. Natov (Křenek) – 6. Ondrušek (Dóža), 27. Koutný (Sýkora), 37. Dóža (Ondrušek), 39. Koutný (Dóža), 56. Pražák (Tyl). Diváci: 380.

FBC Ostrava – 1. SC Vítkovice 9:10 (0:3, 2:4, 7:3)
Branky: 35. Hrabal (Dombromský), 39. Lipový (Cirkl), 42. Vojtíšek (Eichner), 56. Svačinka (Hrabal), 56. Zbořil (Eichner), 57. Eichner (Komačka), 57. Komačka (Hrabal), 58. Zbořil (Hrabal), 59. Hrabal (Komačka) – 1. Gál (Řezanina), 10. Matejčík, 19. Hubálek (Šebesta), 24. Rýpar (Hubálek), 30. Šebesta (Hájek), 32. Hubálek (Hájek), 33. Bräuer (Mertha), 44. Delong (Řezanina), 50. Matejčík (Rýpar), 53. Rýpar (Matejčík). Diváci: 103.

 


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*