Vinohrady slaví pětibodový víkend! Foto: Otakar Prášek Zuzana Macurová Vinohradům výrazně pomohla. Foto: Otakar Prášek
20. 3. 2016 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Olomouc nebo Tatran budou určitě bez extraligy, Vinohrady s Jičínem slaví záchranu

 



Extraligu žen opustí jeden tradiční celek! Dnešní sedmé zápasy obou sérií prvního kola play down nejvyšší ženské soutěže rozhodly o tom, že černý Petr určitě zůstane na pražský Tatran nebo na Olomouc. Ani výherce druhého kola nemá ale nic jistého, o své místo v elitní společnosti bude muset bojovat proti poraženému finalistovi první ligy.

Olomouc prožívá velký sešup. Ještě v posledním kole bojovala o místenku v play off a měla pomalu nejlepší výchozí pozici: hostila doma Ostravu, které už o nic nešlo a navíc si připravila speciální akci v podobě „Souboje měst.“

Jenže teď na Hané reálně hrozí, že od příští sezony budou diváci moci chodit jen na první ligu. Svěřenkyně Alice Pavlíkové totiž v nedělním utkání podlehly Vinohradům 1:5, když jejich jediný úspěch zaznamenala Franková. „Tento zápas odrážel celou naši sezonu a neschopnost vstřelit branku,“ povzdechli si Olomoučtí. „Do série jsme vstoupili jako outsider, ale myslím si, že jsme na konci ukázali naši sílu,“ pochvaloval si trenér Vinohrad Pavel Doubek.

Také Tatran měl před posledním kolem základní části teoretickou naději na play off, teď ale bude bojovat o holé přežití. Série s Jičínem byla tak trochu šílená: první víkend dopadl ještě podle předpokladů, ale třetí zápas vyhrál Jičín 9:4, aby vzápětí padl 0:7.

V týdnu vyhrál Tatran 4:3 a byl zápas od záchrany, jenže v pátek prohrál 1:5 a v neděli inkasoval tvrdý direkt v podobě porážky 0:8. V utkání, které poznamenalo hned devět dvouminutových trestů, řádily především Gabriela Žůrková s Andreou Satýnkovou, které zaznamenaly každá čtyři body.

Trenér Miroslav Vybíral výmluvy nehledal. „Dnes jsme odehráli dva diametrálně odlišné zápasy, kdy první třetina rozhodla o zápasu. Bohužel zlepšený výkon nám nepomohl a bez vstřelených branek v síti soupeře se nevyhrává,“ litoval. „Dnes jsme podali velmi kvalitní výkon, který byl podložen kvalitní obranou, a využili jsme každé chyby domácích,“ hodnotil kouč Jičína Martin Řehák.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*