Hráči Chodova mají důvod k radosti. Foto: Facebook Florbal Chodov Patrik Dóža a Martin Koutný se podíleli na demolici Kladna. Foto: Facebook Florbal Chodov
27. 3. 2016 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Tvrdý direkt! Chodov začal semifinále demolicí Brna

 



Semifinále Tipsport Superligy se dnes rozběhlo na plné obrátky! Do své série vstoupila druhá dvojice, Chodov a brněnští Buldoci. Vítězové základní části neponechali nic náhodě a na domácí palubovce nemilosrdně deklasovali soupeře z moravské metropole v poměru 11:1. Čtyřikrát se trefil čtvrtfinálový hrdina Miloš Tyl!

Brněnští přijížděli na Jižní Město posíleni o vítěznou sérii s dalším pražským celkem, FbŠ Bohemians. Výsledky ze základní části (11:10 a 9:1 pro Chodov) stavěl do pozice favorita tým okolo kapitána Tomáše Sýkory. A i přes první inkasovaný gól, který domácím vstřelil Luděk Ondráček dobře se orientující na hraně brankoviště, potupili chodovští florbalisté v prvním semifinále svého soka opravdu důsledně.

Skóre srovnal po chybě na polovině hřiště Miloš Tyl, který učebnicově zamířeným horním rohem Kejíkovy branky zužitkoval Dóžovu přihrávku. Až překvapivě Chodov těžil v první třetině z rychlých protiútoků a individuálních akcí, kterými přehrával osobní obranu Brňanů. Do konce prvního dějství podruhé skóroval Tyl, na jeho branku navázal bývalý hráč Brna, Tom Ondrušek.

Druhou třetinu otevřel dvěma zásahy opět Miloš Tyl, který tak navázal na vydařené šesté čtvrtfinále proti Spartě, jež rozhodl hattrickem. Brněnský zmar gólem v oslabení podtrhl Petr Pražák. Po šestém inkasovaném gólu se Filip Kejík poroučel z brány, kde jej nahradil jeho jmenovec Kuhn. Neprůstřelnost však neudržel příliš dlouho, když skóroval Procházka necelých pět vteřin před koncem druhé dvacetiminutovky! Pro Procházku to byl premiérový gól ve vyřazovacích bojích.

Ani poslední perioda nepřinesla spásný výkon Buldoků. Naopak. Další čtyři inkasované góly definitivně stvrdily zisk prvního chodovského bodu v sérii. Postupně se trefili Kotlas, podruhé v utkání Ondrušek, , Dóža (ten v zápase bodově explodoval, když zaznamenal pět bodů za gól a čtyři nahrávky) a agilní štírek Petr Pražák.  Suverénní výkon Chodova podtrhl skvělým výkonem v bráně Daniel Mück. Podhráského svěřenci si tak po prvním utkání mohou mnout ruce, protože jsou o krok blíž zaplněné O2 aréně.

Výsledek semifinále Tipsport superligy:

CHODOV – BULLDOGS BRNO 11:1 (stav série: 1:0)


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*