Hráčky Vítkovic slaví po dvou letech titul. Foto: Štěpán Černý
17. 4. 2016 Extraliga žen (6) KOMENTÁŘŮ

Neprůstřelná Visnevska vychytala ženám Vítkovic v nájezdech titul

 



Je jasno o mistryních české nejvyšší ženské soutěže. Zlaté medaile si po konci Superfinále pověsily na krk hráčky Vítkovic, které zvítězily v samostatných nájezdech poté, co utkání skončilo 3:3 po sedmdesáti minutách. Na trůn se tak vrací po dvou letech, během kterých přepustily trůn Chodovu.

Od prvních minut bylo zřejmé, že ani jeden tým nechce udělat chybu. Přesto Vítkovice inkasovaly z první střely na branku, když velkou chybu Zuzany Šponiarové potrestala Martina Řepková. Je dost možné, že právě po první vstřelené brance přišla klíčová pasáž utkání: Chodov nevyužil několik šancí, které zastavila jistě chytající Visnevska a z rychlého protiútoku poté udeřila Anna Niemcová.

A Ostravankám se povedlo utkání ještě do první třetiny otočit: v minulosti chybující Zuzana Šponiarová sebrala míček Klímové, prošla celé hřiště a nechytatelně zakončila k tyči.

Druhá třetina se nesla ve znamení nevyužitých přesilových her Chodova. Hned v první minutě druhé části se nechala vyloučit Šupáková, ale Chodov výhodu jedné ženy v poli nevyužil. Povedlo se mu to až na druhý pokus, kdy Vojáčková pohotovou dorážkou vyrovnala na 2:2.

Do třetice dostal Chodov šanci při vyloučení Mandátové, tu ale opět nevyužil. A tak udeřilo na druhé straně: Vítkovice dostaly možnost rozehry těsně za polovinou hřiště a čtyři sekundy k tomu něco vymyslet. Rozehrávající Lankinen posunula na Pantělejevovou a ta prudkou ranou přes clonící Halfarovou nedala Ranochové šanci.

Poslední třetina začala divoce, oba týmy měly šance, ale Ranochová s Visnevskou se činily, takové Tožičková s Pastuškovou asi doteď nevěří, že své superšance nevyužily.

Ostravanky byly aktivnější a nepouštěly Chodov do pro něj tolik potřebného tlaku, samy nevyužily několik dalších příležitostí, Paloncyová dokonce na začátku padesáté minuty trefila tyč.

Do souvislejšího tlaku se Pražanky sice nedostaly, ale v čase 53:45 tečovala Řepková šikovně pobídku Tožičkové a srovnala. Do konce třetí části měly oba celky ještě pár šancí, ale branku nevystřelily, a proto se prodlužovalo.

Do prodloužení vletěla jako uragán Křížová, ale zastavila ji Visnevska, na druhé straně uspěla Ranochová proti Kieckové. Vítkovice měly několik šancí, přesně v čase 63:33 si vyžádala ošetření Ranochová. V polovině prodloužení chybovala Zuzana Šponiarová, ale oheň uhasila Visnevska.

Na konci šesté nastavené minuty měl Chodov obrovskou šanci, poté se přerušovalo pro zranění Tožičkové, následně spálila tutovou šanci Pantělejevová. Utkání tak dospělo do samostatných nájezdů.

Na straně Chodova v prvních dvou sériích neuspěly Jarolímová s Tožičkovou, na druhé straně byly úspěšné Mandátová s Pantělejevovou. Po neúspěchu Vrátné mohla rozhodnout Martináková, ale neuspěla. Do branky tak šla počtvrté Visnevska a poté, co vychytala Bachmaierovou, mohla oslavit s Vítkovicemi titul.

Výsledek Superfinále extrlaligy žen:

1. SC Vítkovice – Florbal Chodov 4:3 (2:1, 1:1, 0:1 – 0:0) po sam. náj.
Branky: 
14. Niemcová (Kiecková), 19. Z. Šponiarová, 40. Pantělejevová (Lankinenová), rozh. náj. Mandátová – 3. Řepková (Vrátná), 29. Vojáčková. (Klímová), 54. Řepková (Tožičková). Rozhodčí: Podlesný, Petřík. Vyloučení: 3:0. Využití: 0:1. Diváci: 8711.

  • Týmy Vítkovic a Chodova před začátkem Superfinále. Foto: Štěpán Černý
  • Adéla Pantělejevová vstřelila gól dvě vteřiny před koncem 2. třetiny. Foto: Štěpán Černý
  • V Superfinále se prosadila také Jana Vojáčková (24). Foto: Štěpán Černý
  • Radost vítkovických hráček po vstřelené brance. Foto: Štěpán Černý
  • Vítkovice se po dvou letech opět radují z mistrovského titulu. Foto: Štěpán Černý
  • Mistrovský pohár nad hlavami vítkovických hráček. Foto: Štěpán Černý

Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Petr napsal:

    Visnevska výborná, na druhé straně chyba Marešové nechat Ranochovou na nájezdy.

  • Jirka Bareš napsal:

    Ta Visnevska, to byl tedy super výkon, to se musí nechat.

    • Petr napsal:

      V zápase zachytaly výborně obě dvě. Nájezdy byly o nervozitě a zkušenosti. Zatímco Ranochovou bývalé spoluhráčky koupaly, protože věděly jak, na chodovské straně byly aktérky očividně nervózní a zakončení nezvládly se stejnou bravurou jako vítkovické hráčky. Proto jsem psal, že byla taktická chyba nenasadit od začátku nájezdů Provázkovou.

      • Jirka Bareš napsal:

        Souhlas, vidím to podobně, překvapilo mě, že nájezdy nechytala Provázková, čekal jsem že jí tam pošle hned. V zápase obě výborné, ale ta Visnevska mi přišla o něco lepší. Proto jsem v nájezdech Chodovu už příliš nevěřil a potvrdilo se to (z mého pohledu bohužel, fandil jsem Chodovu). Jinak zápas napínavý, dramatický, škoda, že jediný

  • (NE)znalec napsal:

    V článku se objevila chyba, Křížová se jaksi provdala.

Napsat komentář

*