Hráčky Churu slaví pátý mistrovský titul v řadě. Foto: Flickr Swiss Unihockey
30. 4. 2016 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Chur s Lackovou slaví pátý titul v řadě, vystřelila mu jej v nájezdech Luomaniemi

 



Stejně jako české Superfinále mezi Vítkovicemi a Chodovem, také švýcarskou bitvu gigantů mezi Churem a Dietlikonem rozhodly samostatné nájezdy. V nich se povedlo skórovat pouze finské legionářce v dresu Churu Katri Loumaniemi, která tak svému týmu vystřelila pátý titul v řadě. Potřetí slaví také česká útočnice Hanka Lacková, která odehrála dvě třetiny.

Když hrajete s Dietlikonem, tak by mohlo platit jedno pravidlo: pokud chcete uspět, musíte uhlídat útočné duo Wiki – Weiss. Švýcarsko-švédská dvojice nasbírala jen v základní části 100 bodů a také v play off plnila roli hlavní ofenzivní hrozby.

Churu se to nepovedlo, přesto ale slaví titul. Před šesti tisíci diváky se sice jako první trefila Ulber, jenže do konce druhé třetiny se Dietlikonu povedlo otočit skóre, když si obě zmíněné hráčky Dietlikonu připsaly po jedné brance.

Opravdu horko začalo být Churu ve 45. minutě, to se totiž po přihrávce Weiss trefila Güttinger a Chur rázem prohrával o dvě branky. Jenže úřadující mistryně ukázaly, že mají tuhý kořínek a během deseti minut, po brankách Putzi, Dominioni a von Rickenbach rázem vedly 4:3. Dietlikon tak nakonec musel brát alespoň prodloužení, které zařídila švédská legionářka Lundström, opět po nahrávce Weiss.

V prodloužení měl více ze hry Dietlikon, ale za nastavených dvacet minut branka nepadla, a tak o mistryních musely rozhodnout nájezdy. Před nimi kamery zachytily obě brankářky, toho času reprezentační kolegyně, Heini a Schmid v družném hovoru, který jako by ani nepatřil do bitvy o všechno, která se rozhodne za několik málo minut.

A byly to skutečně dvě brankářky, kdo dominoval. Jedinou úspěšnou střelkyní se stala až v osmé sérii Katri Luomaniemi z Churu. Na její branku nenašla Sundholm z Dietlikonu odpověď a Chur tak mohl oslavit pátý titul ze švýcarské nejvyšší ženské soutěže v řadě.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*