Martin Vaculík. Foto: archiv, Kryštof Antůšek Martin Vaculík. Foto: archiv, Kryštof Antůšek
8. 7. 2016 Turnaje (0) KOMENTÁŘŮ

Kampaň proti šikaně? „Máme možnost ovlivnit děti v pozitivním duchu,“ tvrdí ředitel turnaje Martin Vaculík

 



Už druhým rokem probíhá na Prague Games kampaň proti psychickému a fyzickému omezování jednotlivce v kolektivu. Má název „Ne šikaně“ a má nebývale velkou odezvu. Letos se k ní zatím přihlásilo už 121 týmů ze 7 zemí. Ke zrodu výzvy a jejímu smyslu se vyjádřil ředitel turnaje Martin Vaculík.

Kdo s nápadem na tuto kampaň přišel? „Téma kampaně jsme převzali z Finska, naši kolegové ji organizují v Helsinkách na obdobném mezinárodním turnaji Helsinki Floorball Cup. Veškerá pravidla jsou od nich. Nevymýšleli jsme to tedy sami, částečně to s nimi konzultujeme,“ popisuje ředitel.

O smyslu kampaně pořadatel Prague Games nepochybuje: „Myslím, že výrazně víc šikany je v jiných oblastech než ve florbale, zejména ve školních kolektivech. Ale samozřejmě se to prolíná a my tady máme možnost lidi ovlivnit v pozitivním duchu. Nejsou to žádná nařízení, ale pozitivně sdělované informace. Jde o to, aby si děti všímaly toho, že někoho můžou třeba i nevědomky šikanovat nebo že dokonce samy můžou být šikanovány,“ vysvětluje Martin Vaculík.


Autor: Jan Zikmund



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*