Nela Kapcová (vlevo) patří je klíčovou hráčkou FBC Ostrava. Foto: Ladislav Káňa - fbcostrava.cz
12. 8. 2016 Czech Open (0) KOMENTÁŘŮ

Chodov s Ostravou začaly vítězně, v problémech jsou Vítkovice

 



Ženská elita na FlorbalExpert Czech Open 2016 přinesla hned ve čtvrtek několik překvapení. Hned tři výhry si připsal Chodov, sto procent bodů má také debutující Ostrava. Naopak se nedařilo Vítkovicím: nejprve po slibném průběhu podlehly Pixbu, což by ještě samo o sobě takovým problémem nebylo, ve druhém utkání ale remizovaly se Slovenskem 1:1.

Skupině A zatím dominuje Chodov. Ten sice vstoupil do turnaje bez tradičních opor v podobě Jarolímové, Bachmaierové, Paulovičové nebo Vojáčkové, která je na dovolené, ale ve čtvrtek si nakonec připsal tři výhry, když porazil Dalen, Burgdorf a norskou Sveivu.

Norky zatím nezískaly ani bod, stejně jako IBF Dalen, který podlehl rovněž Ostravě a Bohemians. Právě Ostravanky, toho času debutující v ženské elitě, jsou zatím bez ztráty bodu, ve druhém utkání totiž porazily Sveivu 3:0.

Určitým zklamáním je zatím Burgdorf. Semifinalistky švýcarské NLA v letní pauze ztratily několik důležitých hráček a na předváděné hře je to vidět: po prvním dnu mají jediný bod za remízu 4:4 s Bohemians. Klokanky mají na kontě čtyři body, protože porazily 8:4 Dalen.

Ve skupině B je zatím bez ztráty bodu pouze favorizované Pixbo. To přemohlo v očekávaném utkání Vítkovice 4:3 a poté také juniorky RIG Umea 6:2. Mladé Švédky ale ve čtvrtek hrály třikrát a mají rovněž šest bodů: porazily totiž 6:0 ELITE a 7:3 Herbadent.

ELITE je prozatím bez jediného bodu, kromě RIG podlehlo také 1:8 Herbadentu a 4:8 Slovensku. Právě Slovenky pořádně zamotaly cestu turnajem pro Vítkovice, vedené svou krajankou Denisou Ferenčíkovou. Kromě skalpu ELITE totiž vyválčily také bod právě s ostravským celkem, který se nyní téměř jistě nevyhne v play off Pixbu.

Poměrně reálné je také to, že jeden dvojice českých gigantů, tedy Herbadent nebo Vítkovice, bude chybět mezi nejlepší osmičkou.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*