Střešovický Tatran může těšit fakt, že došel z českých týmů nejdále a má bronz! Foto: Czech Open Střešovický Tatran loni dosáhl na bronz! Foto: Czech Open
13. 8. 2016 Czech Open (0) KOMENTÁŘŮ

Tatran dokráčel do semifinále. O triumf se střetnou Höllviken a EräViikingit

 



Nejdále se na Czech Open z českých týmů dostal Tatran. Střešovičtí ve čtvrtfinále vyzráli na silný Köniz a po výhře 6:5 postoupili mezi nejlepší čtyřku. V semifinálovém duelu však nestačili na nováčka švédské superligy Höllviken. Ten tak ve finále vyzve finský EräViikingit.

Do čtvrtfinále postoupily z českých týmů Mladá Boleslav, zmiňovaný Tatran a také Bohemians. Středočeši v základní hrací době remizovali s Höllvikenem 2:2, rozhodnout musely nájezdy, které zvládl lépe švédský soupeř a mohl se tak radovat z postupu do semifinále.

Bohemians ve čtvrtfinále narazili na finský EräViikingit, se kterým se utkali na turnaji už podruhé. Oproti prvnímu zápasu (prohra 1:5) si však pohoršili a padli 0:7. Čtvrtým semifinalistou se stal Falun, jenž v dramatické bitvě těsně přetlačil Wiler.

V semifinále Střešovičtí sice vedli proti Höllvikenu jako první, pak ale museli celý zápas dotahovat, nakonec srovnali a duel šel do nájezdů. Höllviken proměnil dva, Tatran pouze jeden, a tak si jeho hráči mohou pověsit na krk „jen“ bronzové medaile.

Do boje o zlato se propracoval i EräViikingit. Nově vytvořený finský tým v semifinále demonstroval svou sílu, když zdolal trojnásobného švédského mistra Falun 4:2 a zítra se od 18 hodin na Podvinném mlýně střetne s Höllvikenem o titul.

Výsledky 3. hracího dne:

Čtvrtfinále:

Höllviken IBF – Florbal Mladá Boleslav 3:2n
Floorball Köniz – Tatran Střešovice 5:6
FbŠ Bohemians – EräViikingit 0:7
IBF Falun – SV Wiler-Ersigen 5:4

Semifinále:

Tatran Střešovice – Höllviken IBF 4:5n
IBF Falun – EräViikingit 2:4

Finále:

Höllviken IBF – EräViikingit -:- (zítra 18:00)


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*