Tero Tiitu se může radovat z triumfu na Czech Open. Foto: Štěpán Černý Tero Tiitu se může radovat z triumfu na Czech Open. Foto: Štěpán Černý
14. 8. 2016 Czech Open (0) KOMENTÁŘŮ

EräViikingit slaví první úspěch ve své krátké historii! Štegl má z Czech Open stříbro

 



Nově vytvořený finský celek EräViikingit si připsal první větší úspěch. Ve finále Czech Open uspěl proti nováčkovi švédské nejvyšší soutěže Höllvikenu a po výhře 2:0 se raduje ze zisku zlatých medailí. Český obránce Adam Štegl odehrál celé finále, ale porážku svého týmu odvrátit nedokázal. I tak je ale zisk stříbra pro Štegla a spol. cenným zážitkem.

Finálový duel začaly oba týmy opatrně, přesto si v úvodní třetině vypracovaly několik šancí. Skóre se ale nepohnulo a po první části tak odcházeli hráči do šaten za bezbrankového stavu.

Góly padaly pouze ve druhé třetině. Ve 34. minutě s přehledem proměnil samostatný nájezd Janne Hyvönen a poslal Finy do vedení. Na konci prostřední dvacetiminutovky se ještě prosadil legendární Tero Tiitu a EräViikingit vedl 2:0.

Finský tým si ve třetí dvacetiminutovce své vedení pohlídal a soupeře nepustil na dostřel. Höllviken zkusil i hru v šesti, ani ta však kýžený efekt v podobě gólu nepřinesla. EräViikingit může slavit triumf. V konkurenci Falunu, Pixba, Wileru či Könizu si počínal suverénně.

Finále Czech Open 2016:

Höllviken IBF – EräViikingit 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)
Branky: 34. Hyvönen, 40. Tiitu (Miko).

  • EräViikingit - vítěz Czech Open 2016. Foto: Štěpán Černý
  • Adam Štegl ve finále Czech Open. Foto: Štěpán Černý

Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*