David Podhráský myslí při Champions Cupu také na budoucnost. Foto: Flickr IFF
30. 9. 2016 Pohár mistrů (0) KOMENTÁŘŮ

Nepřekvapili nás, ze třetí třetiny budeme v budoucnu profitovat, hodnotí Podhráský

 



Jako kouč prožil na Champions Cupu premiéru, stejně jako téměř kompletní tým Chodova. A po ní mohl být spokojen, jeho tým poměrně jistě porazil neznámý norský Greaker, o kterém před utkáním nikdo moc nevěděl. Hlavní trenér pak v rozhovoru pro Florbal.cz přiznal, že formace na přesilové hry, která byla extrémně úspěšná, spolu trénovala dvakrát.

Informací bylo málo, Chodov studoval staré záznamy a norské textové online přenosy. Překvapil jej něčím Greaker? „Myslím si, že nikoliv. Hráli systém 2-2-1, což jsme úplně nečekali, ale v reálu šlo o jedno střídaní, po kterém jsme si řekli, jak na to,“ hodnotil David Podhráský. „Jinak to bylo podobné, hráli hodně defenzivně, ať už jakýkoliv systém a čekali na naše chyby a nám se – minimálně půl zápasu – dařilo jich vyvarovat,“ pochvaloval si.

Už po první třetině vedl Chodov 4:1 a nakročil k výhře. „Určitě, dnes nám extrémně pomohly přesilovky a ubráněná oslabení a vedení 4:1 po první třetině nás uklidnilo, protože kromě dvou hráčů jsme tady všichni poprvé, takže super,“ připomněl, že jeho tým využil tři ze čtyř početních výhod.

A to se přitom úderné komando nedávno rozpadlo. „Přesilovkám se obecně věnujeme hodně, bylo to složitější o to, že nám v průběhu čtrnácti dnů vypadli dva hráči, kteří ji hrají, takže jsme ji stavěli znova a trénovali snad dvakrát,“ usmál se. „Máme tam nadstandardní hráče jako Paddyho Dóžu, kteří umí góly vytěžit z minima, a to je skvělé,“ pokračoval v pozitivním duchu.

Nejpodstatnější moment přišel po brance na 4:2, kdy Chodov přežil tlak soupeře a zásluhou snipera Dóži dal pátou branku. „Asi ano, ve florbale to jde rychle, takových zlomových momentů tam může být hodně, obecně je vždy důležité, když se podaří soupeři dotáhnout, tak odskočit. Je pak úplně jiné třeba vést 5:2 než dostat na 4:3,“ polemizoval.

Jedinou kaňkou tak může být třetí třetina, kterou Chodov prohrál dílčím skóre 1:2. „Máme si k té třetině co říct, a to jak z pohledu zkušených hráčů, tak mladíků, kteří vběhli na hřiště, pro mladíky je to obrovská zkušenost si tady zahrát, takže věřím, že z toho budeme v budoucnu profitovat a poučíme se,“ ukončil hodnocení David Podhráský.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*